Fotelja je majka

Vijeće ministara: Što žele Srbi, a što Bakir Izetbegović

Bundalo je rekao da je Izetbegovićeva izjava neprihvatljiva i skandalozna, te da predstavlja još jedan pokušaj napada na Srpsku i srpski narod.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2019. u 13:16 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo poručio je danas kako je jedini prihvatljiv princip za formiranje Vijeća ministara da predstavnicima srpskog naroda pripadne mjesto predsjedavajućeg i tri ministarske pozicije.

''To je linija ispod koje nitko nikada ne smije ići'', rekao je Bundalo, komentirajući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da ta stranka mora imati najviše ministarstava u budućem Vijeću ministara.

Bundalo je dodao da je ta Izetbegovićeva izjava neprihvatljiva i skandalozna, te da predstavlja još jedan pokušaj napada na Srpsku i srpski narod.

Pozvao je lidera SDA da prestane s takvim ucjenama, podizanjem političkih tenzija i ponižavanjem srpskog naroda, objavljeno je iz PDP-a.

Video: Koliko ćemo još čekati na formiranje Vijeća ministara?

Naime, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, povodom formiranja Vijeća ministara, izjavio je da se vode pregovori i da je potrebno da SNSD prihvati da SDA, kao brojčano najjača stranka, mora imati najveći broj ministarstava.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ocijenio je u izjavi za Fenu da je jedini krivac što do sada nije uspostavljeno novo Vijeće ministara BiH Milorad Dodik. 

Komentirajući tvrdnje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a da „Bošnjaci vrše opstrukcije“, Džaferović je istaknuo da je to zamjena teza, te da jedino Dodik svojim potezima i izjavama opstruira konstituiranje Vijeća ministara, ali i rad Predsjedništva BiH. 

''Dodik opstruira provođenje Zakona o obrani BiH i ispunjavanje međunarodnih obaveza naše zemlje, a onda za opstrukcije optužuje bošnjačke političke predstavnike i govori kako je 'BiH nemoguća'. To nije ništa novo, takav princip rada smo već vidjeli, da se prvo zablokiraju svi procesi i onda počne govoriti o tome kako institucije ne funkcioniraju i da je ovo 'nemoguća država'. Itekako je moguća. Neka Dodik počne poštovati zakone, neka počne poštovati državu BiH na čijem je čelu i imat ćemo Vijeće ministara u roku od 24 sata'', kazao je Džaferović. 

Naglašava da Dodik osim uspostave Vijeća ministara opstruira i rad Predsjedništva BiH. 

''Sve se svodi otprilike na to da puno priča, a malo radi. Predsjedništvo BiH od prosinca prošle godine nije održalo redovnu sjednicu, iako bi sjednice trebalo da se održavaju u pravilu svakih 14 dana. Deseci materijala čekaju na odluku Predsjedništva. Iako je to njegova obaveza po Poslovniku, Dodik nije zakazao ni vanrednu sjednicu na moj konkretni zahtjev kojim sam tražio da Predsjedništvo zauzme služben stav o nastavku izgradnje Pelješkog mosta, kao i da se utvrdi stav o informacijama koje se odnose na vrbavovanje državljana BiH od strane Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, te da se razmotre eventualne diplomatske mjere. Ne postoji niti jedno opravdanje da Predsjedništvo BiH ne radi svoj posao'', naglasio je Džaferović. 

Kopirati
Drag cursor here to close