Slijede novi sastanci

Dodik optimističan: Imat ćemo Vijeće ministara do kraja mjeseca

''Moguće je da sljedećih dva-tri dana imamo sjednicu Predsjedništva BiH i predložimo predsjedavajućeg Vijeća ministara'', rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 18. 03. 2019. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je da će danas u Sarajevu biti održan sastanak u vezi s formiranjem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te vjeruje da će taj posao biti okončan do kraja ovog mjeseca i posjete povjerenika za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Europske unije Johannesa Hahna Sarajevu.

''Danas imamo sastanak u Sarajevu i mislim da imamo finalnu izjavu o principima vezano za formiranje vlasti'', rekao je on i dodao da se na razini BiH ne pravi nikakva koalicija, ni politička, ni programska.

Nakon što se potvrdi ta izjava, kako kaže, razgovarat će se o podjeli resora u Vijeću ministara.

''Okupljeni smo u skladu s Ustavom i zakonima, te vjerujem da ćemo danas to finalizirati.  Što se nas tiče sadašnji tekst te izjave je prihvatljiv i očekujemo da se drugi partneri s tim slože. Moguće je da sljedećih dva-tri dana imamo sjednicu Predsjedništva BiH i predložimo predsjedavajućeg Vijeća ministara'', rekao je Dodik.

Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da Europska unija iskazuje svoje očekivanja da formiranje Vijeća ministara bude završeno što prije te da su i članovi Predsjedništva BiH tijekom posjete Bruxellesu istaknuli da će to biti okončano tijekom ožujka.

Tamo su, kaže, tada postavljena tri zadataka važna za Europu: pitanje rominga, akreditacija visokoškolskih ustanova i formiranja Vijeća ministara, koje jedino nije završeno.

Dodik je ponovio da je do sada sve rečeno o tragičnom stradanju Davida Dragičevića, čiji su posmrtni ostaci izmješteni iz Banja Luke u Austriju.

Ističući da je tužiteljstvo jedino nadležmo za ovaj slučaj, on je još jednom izrazio sućut obitelji.

Ponovio je tvrdnju da je opozicija "koristila" grupu Pravda za Davida te dodao da se stvari trebaju prestati politizirati, a apelira na tužiteljstvo da završi svoj posao i procesuiraju oni koji nisu uradili svoj dio posla u tom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close