Vlast je vlast

Od dva različita svijeta do zagrljaja

BHRT objavila je prilog o formiranju vlasti u kojem je podsjetila kako je Željko Komšić odbijao ponude SDA. Sve do jednom…
Vijesti / Politika | 15. 04. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stavovi BH bloka i stavovi HDZ-a i SDA su dva svijeta različita'', govorio je krajem studenog prošle godine Željko Komšić čelnik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, Komšić je, u ''povijesnom ne'' rekao kako što se tiče vlasti ''nema miješanja''.

''Ili smo opozicija, ili ulazimo u priču o vlasti'', rekao je Komšić početkom veljače ove godine i rekao kako je njegovoj stranci bitno ''čuvati BH blok i u ovom sastavu i možda širem u narednom vremenu zajedno nastupimo na lokalnim i općim izborima''.

Na kraju, Komšić je potpisao sporazum sa SDA, a kritičarima, koji tvrde kako time vraća dug stranci Bakira Izetbegovića za ulazak u Predsjedništvo BiH, poručio je kako ''ima dana za megdana''.

Video: Kada će proces formiranja vlasti biti okončan ?

BHRT navodi kako ''nitko sa sigurnošću ne može reći kada će proces formiranja vlasti biti okončan niti tko će sve činiti buduću koaliciju''.

''Ako je suditi po dnevnopolitičkoj retorici, proces uspostave vlasti mogao bi potrajati. Ipak, da je retorika predstava za javnost, a sastanci iza zatvorenih vrata nešto drugo, najbolje svjedoči sporazum o budućem djelovanju potpisan između SDA i DF-a'', navodi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close