15. travnja

Komšić čestitao Armiji BiH: Jedina legalna i legitimna vojna formacija

''Armija RBiH nastala je kao nužna potreba organiziranog otpora protiv agresije na Bosnu i Hercegovinu, koju su činile susjedne zemlje.''
Vijesti / Flash | 15. 04. 2019. u 08:14 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku povodom obilježavanja 15. travnja– Dana Armije RBiH. 

''Armija RBiH nastala je kao nužna potreba organiziranog otpora protiv agresije na Bosnu i Hercegovinu, koju su činile susjedne zemlje. Bila je jedina legalna i legitimna vojna formacija koja je branila ustavni poredak Republike BiH. Kroz svoju borbu zadržala je svoj multietnički i antifašistički karakter. Pred najezdom barbarizma i zločina obilježenih etničkim čišćenjem i genocidom, Armija RBiH borila se ujedno i za civilizacijske vrijednosti, poštujući ono što je zapisano u poveljama i konvencijama Ujedinjenih naroda, te je najzaslužnija za opstanak države Bosne i Hercegovine'', naveo je. 

Komšić ističe kako se ''na ovaj dan, treba sjetiti svih onih pripadnika Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju''.

''Dali su svoje živote, da bismo mi, danas, u miru mogli nastaviti borbu za opstojnost države. Države, čiji integritet i suverenitet još uvijek neki dovode u pitanje, i to oni kojima su borci Armije RBiH stali na putu.  Njihova  borba i žrtva nas obvezuje da u toj borbi ustrajemo. To je naš dug prema njima, koji nažalost više nisu s nama, ali i prema budućim generacijama'',  istaknuo je čestitci Komšić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.  


Kopirati
Drag cursor here to close