Damir Džeba

Nije tajna da Komšić Izetbegoviću vraća dug

Na pitanje kakve veze ima SDA s izborom Komšića u Predsjedništvo, Džeba je rekao kako ''to ne smatra samo on''.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2019. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bošnjaci jednostavno u ovom izbornog inženjeringu su Hrvatima nametnuli člana Predsjedništva i to je ono što frustrira sveukupne odnose kada su u pitanju Hrvati i Bošnjaci. Trebamo vidjeti na koji način da dovedemo izborna pravila da jedan narod ne bira drugom predstavnike'', rekao je čelnik mostarskog HDZ-a BiH i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Džeba gostujući na televiziji N1.

Naveo je kako je ulazak Demokratske fronte u partnerstvo sa Strankom demokratske akcije ''vraćanje duga za izbor Željka Komšića'' te da ''to nije teka tajna'' za bilo koga tko prati politička zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Na pitanje kakve veze ima SDA s izborom Komšića u Predsjedništvo, Džeba je rekao kako ''to ne smatra samo on''.

''Ne smatram samo ja već bilo koji novinar ili istraživač koji više prati politička zbivanja u BiH. Ulazak DF-a u bošnjačku kvotu je vraćanje duga. Ulazak DF-a je vraćanje duga za izbor člana Predsjedništva. To nije neka tajna'', dodao je.

Rekao je kako HDZ BiH razgovara s predsjednikom SNSD-a i strankama koje predstavljaju srpski narod.

''Razgovara i s Bakirom Izetbegovićem koji se predstavio kao lider bošnjačkih stranaka. Tri reprezentacije naroda koje su dobile na ovim izborima i jednostavno mora se razgovarati. DF je sebe prepoznao kao bošnjačku stranku'', poručio je Džeba za N1.

Naglasio je da u BiH danas ne postoje koalicije u modernom smislu.

''Ovdje nema koalicija u modernom političkom izričaju već nužne na osnovu izbornih rezultata. Ovi razgovori održani u središnjici HDZ-a u Mostaru daju nadu jednu da se što prije sastavi vlast, prije svega Vijeće ministara i onda bi to trebala biti dobra osnova da se počne razgovarati oko onog što je uvjet za Federalnu vlast. Ne bismo smjeli ući u 2020. bez novog izbornog zakona'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close