Večernji list

Mektića se teretilo za ratni zločin, sedam milijuna...

Večernjak navodi kako je Mektić u Zagrebu, kao poseban kadar ondašnje Jugoslavije završio višu policijsku školu koju je poslije rata predstavljao kao diplomu Pravnog fakulteta.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2019. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po podacima iz pravosudnih krugova BiH, na koje je, kak onavodi Večernji list, Dragan Mektić kivan, doznaje se kako je protiv njega bila podnesena kaznena prijava za ratni zločin nad pripadnikom HVO-a koji je doveden 1992. s derventskog ratišta.

Večernjak navodi i kako je Mektić u Zagrebu, kao poseban kadar ondašnje Jugoslavije završio višu policijsku školu, a koju je poslije rata za potrebe imenovanja na poziciju direktora Službe za poslove sa strancima predstavljao kao diplomu Pravnog fakulteta.

''Protiv Mektića je bila podnesena i kaznena prijava da je za oko sedam milijuna maraka oštetio državni proračun jer je odobrio kompaniji jednoga tajkuna, koji je blizak SDA-u, dodatni aneks ugovora s povećanim troškovima za gradnju zgrade Službe za poslove sa strancima...'', piše Večernji list navodeći kako je ''upravo kao takav bio savršen plasirati još jednu tezu o aferi s naoružavanjem selefija od SOA-e koja je pak najmaštovitija do sada''.

Večernjak navodi kako iza cijeloga konstrukta pak stoji ''obavještajno i medijsko podzemlje tajne policije AID-a koja nikada nije stvarno prestala s radom i čiji je modus operandi stalno vođenje specijalnog rata protiv Hrvata u BiH te postizanja nekoliko ciljeva''.

''Koliko su otišli daleko, kako bi umanjili i postojanje selefija, odnosno činjenice da su svi počinitelji terorističkih napada poslije rata u BiH do sada bili ili 'humanitarci' ili pripadnici Sedme muslimanske brigade, pribjegli su aferi SOA-e'', navodi Večernjak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close