Reagiranje

Krešić o vrbovanju selefija: Gnusne laži

''To ujedno oslikava jasnu smjernicu politike HDZ-a BiH i nikakve lažne konstrukcije neće nas omesti na tom putu'', rekao je.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2019. u 09:37 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da su u javnosti plasirane gnusne laži putem teksta na portalu Žurnal.info, a što je prenio veliki broj medija, želim istaći da je to proizvod konstrukcija paraobavještajnog podzemlja, a koje imaju za cilj kompromitaciju mene kao zamjenika ministra sigurnosti BiH'', rekao je u priopćenju za javnost Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH.

Lažne konstrukcije

Rekao je kako su ''ovako izrečene lažne konstrukcije vjerojatno su pokušaj skretanja pozornosti s istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih pojavnih oblika kriminala'', rekao je dodavši kako on to ''glasno zagovara u svom radu kroz cijeli mandat, a sve s ciljem stvaranja boljeg sigurnosnog ambijenta, što je jamac cjelokupnog napretka BiH''.

''To ujedno oslikava jasnu smjernicu politike HDZ-a BiH i nikakve lažne konstrukcije neće nas omesti na tom putu'', rekao je.

''Pretpostavljam da su sudionici koji su sročili sve laži iznesene u tekstu tražili način kako skrenuti pozornost s priče o povratku bh. državljana koji su bili dio postrojbi ISIL-a kao i okupljanja pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, a što, nažalost, ima odobrenje i određenih politika u BiH koje žele zaustaviti bilo kakav napredak i europski put'', rekao je.

Registriranje automobila

''Još jednom rezolutno odbacujem bilo kakvu povezanost mene s kriminalnim aktivnostima koje su navedene u tekstu. Želim isto tako naglasiti da ću upotrijebiti sva pravna sredstva radi zaštite svoga integriteta i zatražiti procesuiranje onih koji su iskonstruirali ovakve gnusne laži i plasirali ih u javnost'', priopćio je Krešić.

Optužbe je odbio i novinar Mato Đaković rekavši kako tu priču može izmisliti samo bolestan um. No, Avdić je potom objavio da je Đaković automobil s diplomatskih tablica registrirao i ''prebacio'' na sebe tek kad je tekst o navodnom vrbovanju selefija objavljen.

Podsjećamo, portal Žurnal i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić objavili su kako u hrvatski obavještajci, preko Krešića i Đakovića vrbovali selefije u BiH da kupuju oružje.

Hrvataski premijer Andrej Plenković iz Neuma je poručio kako se radi o izmišljotinama, dok su članovi Predsjedništva BiH izjavili kako će se provesti istraga.

Plenkovićev kućni odgoj

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najavio je kao će u državnom vrhu BiH inzistirati da se do kraja razjasne tvrdnje po kojima su hrvatski obavještajci provodili operaciju tajnog naoružavanja radikalnih islamista u BiH.

I Željko Komšić najavio je kako će biti zatražena temeljita provjera ovih tvrdnji te je upozorio kako će u slučaju da se ti navodi dokažu smjesta biti poduzete odgovarajuće mjere.

Istodobno je predsjedniku hrvatske vlade Andreju Plenkoviću predbacio ''nedostatak kućnog odgoja'' zbog njegova sudjelovanja na skupu u Neumu na kojemu se raspravljalo o mogućnostima izmjene ustavnog ustroja BiH.

U slučaj će se uključiti i Tužiteljstvo BiH, a novinar Avdić je rekao kako za sve što tvrde imaju dokaze.

Kopirati
Drag cursor here to close