Napadi

DF: SIP dirnuo u 'osinje' kriminalno-političko gnijezdo

"Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju desetljećima, nastala je panika, pogotovo kada su neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužiteljstvima", istaknuli su iz DF-a.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2020. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Demokratska fronta

Iz Demokratske fronte komentirali su odluku Agencije za zaštitu osobnih podataka da se Središnjem izbornom povjerenstvu zabrani objava spiska birača registriranih za glasanje putem pošte, te da te podatke odmah ukloni sa svoje službene stranice te su tu odluku nazvali "iznenađujućom i ničim opravdanom".

"Svjedoci smo da je ovih dana cjelokupna građanska javnost u BiH sa velikim odobravanjem pozdravila ovaj potez SIP-a koji su svi dobronamjerni shvatili kao odlučan pokušaj uklanjanja ove vrste izbornog inžinjeringa. Očito da je SIP ovim potezom dirnuo u 'osinje' kriminalno-političko gnijezdo te zato ovu odluku Agencije za zaštitu osobnih podataka smatramo političkom, a nije teško pretpostaviti iz kojih opcija je inicirana", naveli su iz DF-a.

"Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju desetljećima, nastala je panika, pogotovo kada su neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužiteljstvima", istaknuli su.

Demokratska fronta se nada da će SIP istrajati u svom naumu, da predstojeći lokalni izbori budu transparentni i obavljeni po svim pravilima demokratskog svijeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close