Uspostava vlasti

Čović i Nikšić u Mostaru tražili rješenja?

Na sastanku koji je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, razgovarano je trenutnoj političkoj situaciji te provedbi izbornih rezultata.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U šturom priopćenju za javnost Ureda za informiranje HDZ-a BiH stoji kako su se u utorak u Mostaru sastali predsjednik te stranke Dragan Čović i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

''Na sastanku koji je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, razgovarano je trenutnoj političkoj situaciji te provedbi izbornih rezultata s rješenjima koja bi trebala osigurati brzu uspostavu vlasti na svim razinama u BiH'', stoji u priopćenju HDZ BiH.

Podsjetimo, na sastanku predstavnika Stranke demokratske akcije (SDA) i bloka stranaka u kojem su Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine, Demokratska fronta (DF) i Naša stranka (NS), a koji je održan u ponedjeljak, nije došlo ni do kakvog konkretnog dogovora o eventualnom koaliranju ovih partnera u budućoj postizbornoj vlasti u BiH.

 "Ovo je prvi put da smo u ovom sazivu došli na sastanak. Svakako da do otvaranja eventualno pregovora o formiranju vlasti smo dobili neki program koji je SDA pripremila. Ono što želimo utvrditi kao principi i što će buduća vlast raditi na federalnom i državnom nivou, zbog toga pravim jasnu razliku između FBiH i BiH, jer ne možemo kao bh. blok sudjelovati u formiranju državne vlasti. Mi smo jasno rekli da nismo spremni biti dio priče s nacionalnim strankama. U ovom trenutku nema koalicije'', rekao je nakon sastanka SDP-SDA Nermin Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close