A i trajat će

Ako niste znali: Izbori u BiH još traju!

Procedura izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH propisana poglavljem 9A Izbornog zakona BiH još nije počela.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2019. u 09:32 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posredni izbori i to dio koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH nisu završeni, upozorila je na sjednici Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine te konstatiralo da opći izbori 2018. godine nisu završeni.

''Procedura izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH propisana poglavljem 9A Izbornog zakona BiH još nije počela. Središnje izborno povjerenstvo BiH podsjeća da je članom 2.9 tačka 6. Izbornog zakona BiH propisano da Središnje izborno povjerenstvo BiH potvrđuje i ovjerava kandidatske liste i kandidate za sve nivoe neposrednih i posrednih izbora u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH'', navode iz Povjerenstva.

Istim članom zakona, naglašeno je, propisano je da Središnje izborno povjerenstvo BiH utvrđuje i potvrđuje rezultate svih neposrednih i posrednih izbora, ovjerava da su ti izbori provedeni u skladu sa zakonom, objavljuje rezultate i izdaje uvjerenja osobama koja su dobile mandat.

'''Tek nakon što Parlament Federacije BiH provede postupak propisan u poglavlju 9A Izbornog zakona BiH i nakon što Središnje izborno povjerenstvo BiH objavi rezultate izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH moći će se konstatirati da su opći izbori 2018. godine završeni'', ukazuje SIP BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close