Priznanje i pristojbe

Zbog BiH pada Vlada Kosova?

Portal podsjeća da se Veseli ranije u ponedjeljak založio da se pristojbe na robu iz Srbije i Bosni Hercegovine suspendiraju na 120 dana
Vijesti / Politika | 29. 01. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je da ne isključuje mogućnost da već tijekom ovog tjedna padne vlada na čijem se čelu nalazi.

Taj scenario je realan, objasnio je Haradinaj, jer bi iz vlade mogla da se povuče Demokratska partija Kosova, koju predvodi predsjednik skupštine Kadri Veseli, piše B92.

Haradinaj je za portal 'syri.net' rekao da se ne boji izbora do kojih bi u tom slučaju došlo, i dodao da njegov koalicioni partner Veseli 'može da poduzme korake kako bi otišao iz vlade'. "Ne bojim se izbora, iako bi oni mogli da se dogode vrlo brzo", rekao je Haradinaj.

Portal podsjeća da se Veseli ranije u ponedjeljak založio da se pristojbe na robu iz Srbije i Bosni Hercegovine suspendiraju na 120 dana, dok s druge strane, Haradinaj insistira na tome da se pristojba ne ukine sve dok Srbija ne prizna proglašenu nezavisnost Kosova.

Kako dodaje Veseli, u tom vremenu bi se stvorili uvjeti za ukidanje pristojbe. Veseli, koji je taj prijedlog objavio na Facebooku, kaže da je sa njim prošlog tjedna upoznao i američkog veleposlanika u Prištini Phillipa Kosnetta, na sastanku kojem je prisustvovao i premijer Ramuš Haradinaj.

Veseli je dodao da, ako za 120 dana ne bude 'radikalne promene' u ponašanju Srbije i Bosne i Hercegovine, pristojba će biti vraćena. On smatra da bi pristojba trebala ostati, ali je ovo, kako kaže, mjera 'u dobroj vjeri prema SAD i EU', piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close