Nema popuštanja

Haradinaj: Pristojbe ostaju dok Beograd ne prizna Kosovo

Haradinaj je ponovio da je spreman odlučiti o ukidanju pristojbe koliko danas, ako bi Beograd priznao kosovsku nezavisnost.
Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2019. u 16:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi da se u pogledu ukidanja nametnutih za 100 posto uvećanih pristojbi na proizvode iz Srbije ništa neće promijeniti ni nakon današnjeg sastanka sa američkim veleposlanikom u Prištini, Filipom Kosnetom. 

"Stav vlade o pristojbama se nije promijenio. One su i dalje na snazi", rekao je Haradinaj usprkos zahtjevima Beograda, EU i SAD. 

On je na konferenciji za novinare rekao da su on i predsjednik parlamenta, Kadri Veselji, sa Kosnetom razgovarali o nastavku dijaloga sa Beogradom, što je, kako je rekao, povezano sa pristojbama, prenijela je prištinska GazetaExpres. 

Nastavak dijaloga je, međutim, povezan sa ukidanjem nametnutih uvećanih pristojbi, jer Beograd ne odstupa od svog stava da bez ukidanja te mjere nema ni rješenja za Kosovo. 

Haradinaj je ponovio da je spreman odlučiti o ukidanju pristojbe koliko danas, ako bi Beograd priznao kosovsku nezavisnost. 

"Naša velika želja je da ukinemo pristojbe. Uradili bismo to da smo imali sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznanju", kazao je Haradinaj i dodao da se neke stvari, ipak, ne mogu raditi na način kako to, kako je rekao, neki misle, prenosi Tanjug. 

Kopirati
Drag cursor here to close