Tahiri

'Pristojbe na robu iz BiH i Srbije neće biti ukinute'

Izjavio je to govoreći o najavljenom sastanku predsjednika kosovske vlade i skupštine Ramusha Haradinaja i Kadrija Veselija s američkim veleposlanikom u Prištini Philipom Kosnettom, prenose mediji.
Gospodarstvo / Industrija | 22. 01. 2019. u 10:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristojbe od 100 posto na robu iz Srbije i BiH neće biti ukinute ni sutra ni prekosutra, kazao je Besnik Tahiri, nacionalni koordinator za reformu u kosovskoj vladi. 

Izjavio je to govoreći o najavljenom sastanku predsjednika kosovske vlade i skupštine Ramusha Haradinaja i Kadrija Veselija s američkim veleposlanikom u Prištini Philipom Kosnettom, prenose mediji. 

 Tahiri je ustvrdio kako će Haradinaj ponoviti svoj stav o pristojbama. 

 ''Odluka o pristojbama nije došla kada smo se jednog jutra probudili i odlučili da ih odredimo, to je politička odluka koja je nastala kao rezultat akcija Srbije, posebno u posljednje vrijeme. Ta odluka je također došla kao rezultat diskusija i pomirenja između koalicijskih partnera'', rekao je Tahiri za KTV. 

 Naglasio je kako se Haradinaj i kosovski predsjednik Hashim Thaci još nisu susreli u 2019. godini. 

 ''Postoji stalna komunikacija. Pristojbe su ozbiljna tema. To je politička odluka koalicijske vlade, dobro osmišljena i dobro koordinirana'', kazao je Tahiri.


Kopirati
Drag cursor here to close