Misterija

Nestanak Dražana Dujmovića: 'Savršen zločin' potpomognut lošom istragom

Dražan Dujmović posljednji put je viđen 18. studenog 2015. na Smrčenjacima u Mostaru u jednoj autopraonici. Nestanak Dujmovića, njegova žena prijavila je ujutro u MUP-u, kazavši kako nije došao kući.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2018. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dražan Dujmović, koji je nestao 18.11.2015. godine,najvjerojatnije je ubijen, napisala je postupajuća tužiteljica u dopisu odvjetnici koju je angažirala kćerka nestalog.

Kćerka Ines Jarak, kazala je za Bljesak.info kako je angažirala odvjetnicu jer nije mogla saznati što se događa s slučajem i radi li policija išta na pitanju pronalaska njezina oca.

''Kantonalno tužiteljstvo HNŽ u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije će i dalje poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je nestao Dražan Dujmović kao i eventualnog pronalaska tijela nestalog, jer imajući u vidu protok vremena u kojem nije pronađena osoba, postoje osnovi sumnje koji ukazuju na to da je najvjerojatnije izvršeno ubojstvo nestalog lica, od strane za sad nepoznatog počinitelja'', stoji u dopisu potpisanom od strane postupajuće tužiteljice Maje Ćišić.

S obzirom da Tužiteljstvo HNŽ-a nema osobu za odnose s javnošću, pokušali smo više puta stupiti u kontakt s glavnim tužiteljem koji je bio zauzet, dok postupajuća tužiteljica nije mogla ništa kazati bez glavnog tužitelja.

Foto: Bljesak.info / Dopis Tužiteljstva 


Ima li tužiteljstvo nova saznanja o 'navodnoj' smrti Dražana Dujmovića i može li se očekivati nova istraga o ubojstvu ako tragovi postoje nismo uspjeli saznati.

Dražan Dujmović  posljednji put je viđen 18. studenog 2015. na Smrčenjacima u Mostaru u jednoj autopraonici. Nestanak Dujmovića, njegova žena prijavila je ujutro u MUP-u, kazavši kako nije došao kući.

Amaterska istraga

Ines Jarak, kćerka nestalog, kazala je kako je o očevom nestanku saznala tek 19.11. ujutro, te se odmah angažirala tražeći informacije o njemu, gdje je i s kim posljednji put viđen. Prvo što su tražili je bio automobil kojeg su pomoću prijatelja pronašli  unutar autopraonice gdje je posljednji put viđen.

''Zajedno s pripadnicima Krim-sektora Policijske uprave Mostar otišli smo do autopraonice gdje nam vlasnik kazao da je Dražan Dujmović njemu ostavio samo ključ od automobila i da je otišao drugim automobilom i da se nije vratio'', kazala je Ines za Bljesak.info.

Ugledavši kamere prekoputa autopraonice na zubarskoj ordinaciji, pozvali su istražitelje da skupa pogledaju video-zapise zabilježene sporne noći.

''Točno se vidi kad se moj tata parkira. On se parkira bočno kraj garaže, a automobil je pronađen unutar hangara'', dodala je Ines kazavši kako taj video-snimka uopće nije izuzeta i pregledana u MUP-u, jer su istražitelji kazali da oni nemaju opreme za to.

''Istražitelji su dopustili da moj brat, bez rukavica i bez izuzetih otisaka i dokaza iz auta, preveze auto u MUP'', kazala je Ines za Bljesak, sumnjajući da je uništavanje dokaza bilo nekome u cilju.

Policija je pozvala HGSS u pomoć, tek 15-tak dana nakon nestanka, što je za njihove pojmove prilično kasno za bilo kakvu nadu u pronalazak. HGSS ima izuzetno razvijen sistem potrage za nestalim osobama, te se radi o minutama nakon dojave o nestaloj osobi i prvim ljudima na terenu. Pretražena je velika površina terena, a HGSS je pronašao jedan od važnijih tragova - mobitel, razbijen i bačen u provaliju.

Osjetljiv slučaj

Slučaj nestanka Dražana Dujmovića je uznemirio kako mostarsku javnost tako i pravosudne organe. Dražan Dujmović se bavio posuđivanjem novca, a izvori bliski istrazi kažu kako su se na njegovoj listi našli mnogobrojne osobe među kojima i nekoliko policajaca. 

Tijekom potrage za Dražanom, kružile su razne priče, pa tako i ta da je pobjegao preko granice.

''Njima svima je pasalo da se priča da je on pobjegao, da je on ratni zločinac, sve su to izvlačili da bi pravdali njegov nestanak'', kazala je Ines  koja se nada da će se nešto već jednom pokrenuti na ovom slučaju.

''Bila sam kod čak pet vidovnjaka, a ono što je jedan od njih izjavio, zainteresiralo je i Federalnu upravu policije jer njihova saznanja su se poklopila s njegovom izjavom'', rekla je Ines za Bljesak.info i dodala kako je on kazao kako je Dražan Dujmović udaren po glavi tupim predmetom i da nije ubijen na licu mjesta gdje je udaren. Ubijen je i zakopan od strane osobe koja ga nikad nije vidjela i da je to učinjeno u jednoj nizini naselja koje je prije postojalo, kazala je Ines, prepričavajući  susret s vidovnjakom.

''Dugo će vremena proći, ali sve će se saznati, upetljana je politika, vlast, i njegovi prisni prijatelji'', riječi su vidovnjaka, a Ines se nada da će se pronaći krivac, kao i tijelo njezinog oca kako bi ga mogla sahraniti i oplakati.

Kopirati
Drag cursor here to close