Obračun narko-kartela?

Dvije godine od ubojstva Cicmila, bez osumnjičenih, bez informacija

Dvije godine proteklo je od ubojstva Božidara Cicmila, poduzetnika iz Crne Gore koji je pokrenuo Mostar osnovavši tvrtku Moj Taxi. Krvavi rat i dalje traje, policija bez osumnjičenih, tužiteljstvo bez informacija.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 10. 2017. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Božidar Cicmil ubijen je u "klasičnoj sačekuši" po omiljenom receptu mafije koja na ovim prostorima doživljava kulminaciju krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Ubojica ga je vjerojatno jedan vremenski period pratio i upoznavao se sa životnim navikama Cicmila.

Kobnog jutra, 19. listopada 2015. godine ubojica je pričekao Cicmila u prizemlju te ispalio više hitaca iz Škorpiona, također omiljenog oružja srpske i crnogorske mafije. Ubojicu je tada iznenadio Božidarov vozač koji je nasrnuo na njega automobilom, ali je ubojica zapucao i na njega te ga tom prilikom ranio u rame. Ubojica je uspio pobjeći, a ranjeni vozač je pokušavao reanimirati Cicmila dozivajući pomoć.

Repovi prošlosti

Iako u Mostaru znan kao vedar, mlad i uspješan poduzetnik koji je zaposlio mnogo ljudi, nedugo nakon ubojstva isplivale su informacije iz 'prošlog života' Božidara. Mediji su Cicmila označili kao pripadnika 'Škaljarskog klana' iz Crne Gore koji su bili u ratu sa 'Kavačkim klanom' također iz Crne Gore.

  / Bljesak.info

Nekad jedan klan iz jednog grada, svoj ratni sukob započeli su nakon 'nestanka' preko 200 kilograma kokaina. Vođa 'Cicmilovog klana' bio je Jovica Jovan Vukotić koji je navodno bio pod zaštitom Luke Bojovića koji je preuzeo 'Zemunski klan' nakon policijske akcije "Sablja" u kojoj su ubijene dotadašnje vođe 'Zemunaca' Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. Škaljarci i Kavačani trenutno vode najveći mafijaški rat na Balkanu. Nakon ubojstva Božidara Cicmila, u Crnoj Gori se desilo na desetine mafijaških ubojstava, likvidacija, podmetnutih bombi.


Policija bez osumnjičenih

Mostarska policija potvrdila je za Bljesak.info kako se i dalje aktivno radi na slučaju ubojstva Božidara Cicmila, te da istraga nije privedena kraju, ali i to da još uvijek nema osumnjičenih. Također, glasnogovornik MUP-a HNŽ kazao je da su se u ovu istragu uključilo i više sigurnosnih agencija.

Za portal Avaz.ba Tužiteljstvo HNŽ-a potvrdilo je kako do sad nisu dobili nikakve povratne informacije od crnogorskih policijskih organa, s obzirom na to da se od samog početka istrage sumnja na ubojicu iz Crne Gore, a ponajviše se očekuje informacija o otisku prsta koji je izuzet sa Cicmilovog automobila, a za koji se pretpostavlja da pripada ubojici.

Kopirati
Drag cursor here to close