(ne)regularnosti

Navijači Veleža pisali UEFA-i: Radi se šteta mostarskom timu

Navijači Veleža pisali Čeferinu o navodnim neregularnostima u Prvoj ligi FBiH
Sport / Nogomet | 02. 04. 2019. u 15:31 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga navijača Veleža u Europi uputilo je pismo prvom čovjeku Europske nogometne federacije (UEFA), Slovencu Aleksandru Čeferinu, u kojem žele ukazati na navodne neregularnosti u Prvoj ligi Federacije BiH, odnosno u borbi za prvo mjesto tog natjecanja koje donosi plasman u najviši rang bh. nogometa - Premijer ligu.

Trenutno se za prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu bore mostarski Velež i sarajevski Olimpik, a Udruga navijača Veleža u Europi smatra da se na štetu mostarskog tima događaju neregularnosti koje imaju za cilj da osiguraju plasman Olimpika u Premijer ligu BiH.

''Od početka takmičenja Velež iz Mostara nalazi se na liderskoj poziciji. Prednost nad prvim pratiocem iznosila je i do deset bodova, a na zimskoj pauzi bila je sedam bodova. S početkom drugog dijela prvenstva počele su se dešavati neregularne, a samim time i sporne pojave koje su započele u 17. kolu na utakmici Goražde - Velež'', stoji u priopćenju Udruge.

Istovremeno tvrde da Nogometni klub Olimpik ima naklonost Nogometnog saveza BiH, a posebno u Stručnoj sudskoj komisiji koju optužuju da određuje i delegira "kompromitirane suce koje tendenciozno pokušavaju spriječiti uspješan ishod utakmica do kraja prvenstva za Velež, a isto na takav način utiču i na pozitivan ishod svih utakmica FK Olimpic do kraja prvenstva".

''Sve se radi s jednom namjerom, a to je da se FK Velež spriječi da na sportski način dođe do prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu BiH, te da na tom mjestu umjesto Veleža, neregularnim sredstvima na kraju bude njegov glavni konkurent Olimpik iz Sarajeva. Već sada se gotovo javno i otvoreno govori da će Olimpik do kraja prvenstva, a ostalo je još deset utakmica, zabilježiti svaku pobjedu i da će učiniti sve sa sucima da izrežira nekoliko poraza Veleža koji ima četiri boda prednosti da bi ga tako prestigao'', ističu iz Udruge.

Udruge navijača Veleža u Europi je zabrinuto da će preostale utakmice do kraja suditi suci s nižeg ranga natjecanja, jer smatra da je među njima određen broj korumpiranih i kompromitiranih sudaca.

''Na ovo ćemo upozoriti i nadležne Agencije za zaštitu zakona i borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u BiH, ali i vama na vrijeme šaljemo signal i upozoravamo na sva ova događanja koja uništavaju nogomet i onu čuvenu maksimu fair playa - neka pobijedi bolji'', stoji u pismu upućenom predsjednik UEFA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close