Derbi Prve lige FBiH

Remi Olimpika i Veleža u derbiju na Otoci

Golove za Olimpik postigli su Osmanović u 64. minuti iz penala i Radovac u 90. minuti, dok su strijelci za Velež bili Behram u 24. i Fajić u 38. minuti.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2019. u 17:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Olimpika i Veleža odigrali su 2:2 danas na stadionu Otoka u Sarajevu u derbi susretu 19. kola Prve lige Federacije BiH.

Golove za Olimpik postigli su Osmanović u 64. minuti iz penala i Radovac u 90. minuti, dok su strijelci za Velež bili Behram u 24. i Fajić u 38. minuti.

Derbi susret Prve lige FBiH u kojem su se sastale dvije vodeće ekipe završen je tako bez pobjednika, iako su gosti imali prednost od dva gola nakon prvih 45. minuta. "Rođeni" su danas na Otoci imali veliku podršku navijača koji su ispunili tribine stadiona Otoka, dok ih je nekoliko stotina ostalo ispred stadiona. No, to im nije pomoglo da ostvare trijumf i naprave veliki korak ka plasmanu u Premijer ligu.

Foto: Bljesak.info / Remi Olimpika i Veleža u derbiju na Otoci

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri gostiju koji u 24. minuti dolaze do prednosti. Behram je iskoristio lošu reakciju obrane Olimpika i s desetak metara pogodio mrežu. Četrnaest minuta kasnije Velež je udvostručio prednost preko Fajića, koji je iskoristio veliku grešku golmana Olimpika. Brendao je oduzeo loptu vrataru Trifkoviću i uposlio Fajića, a napadač Veleža ulazi u šesnaesterac i pogađa gol.

U prvom dijelu igre domaći nisu pokazali gotovo ništa.

U nastavku su igrači Olimpika krenuli nešto ofenzivnije i već na početku su imali priliku preko Stojanovića čiji udarac brani golman Bogdanović. U 64. minuti penal za Olimpik. Radovac je oboren u šesnaestercu gostiju, sudac je pokazao na bijelu točku odakle je Osmanović bio precizan i smanjio zaostatak svoje ekipe.

Do kraja su domaći sve karte bacili u napad i stvorili još nekoliko prilika, a u sudačkoj nadoknadi Radovac se dobro snašao u šesnaestercu gostiju i preciznim udarcem pogodio gol za konačnih 2:2.

Rezultati by SofaScore

Rezultati susreta 19. kola Prve nogometne lige Federacije BiH:

GORAŽDE: Goražde - Zvijezda 3:0
KONJIC: Igman - Metalleghe BSI 0:1
VITEZ: Vitez - Novi Travnik 2:0
ORAŠJE: Orašje - Bratstvo 0:1
KAKANJ: Rudar - Bosna 2:2
ŽIVINICE: Slaven - Čapljina 3:1
SARAJEVO: Olimpik - Velež 2:2
TEŠANJ: Tošk - Jedinstvo 4:0 

Kopirati
Drag cursor here to close