Prva liga FBiH

Velež bez Rahimića protiv TOŠK-a, neugodno gostovanje Olimpika

Iako su Velež i Olimpik favoriti pred današnje susrete, sasvim sigurno neće imati lagan posao
Sport / Nogomet | 30. 03. 2019. u 10:25 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadeseto kolo Prve lige FBiH donosi međusobne duele prva četiri sastava na ljestvici, Velež je domaćin TOŠK-u, Zvijezda Olimpiku.

Pa iako su Velež i Olimpik favoriti pred današnje susrete, sasvim sigurno neće imati lagan posao. Jer vodeći dvojac iza sebe ima međusobni okršaj koji ih je poprilično potrošio. Tako je Velež ostao bez Maida Mrgana koji zbog kartona propušta utakmicu, te prvog čovjeka na klupi Ibre Rahimića koji je suspendiran od strane NS FBiH do okončanja postupka koji se vodi protiv njega Disciplinska komisija. Pored toga Lucas i Berisha su ozljeđeni.

S druge strane je protivnik koji je ove sezone stigao čak do polufinala Kupa BiH, te je poražen samo jednom u proljetna četiri prvenstvena susreta. TOŠK je tek jedna od tri momčadi koje Velež nije uspio ove sezone još pobijediti.

" Čeka nas sigurno neugodan protivnik, momčad koja je treća na tabeli, koja ove sezone igra vrlo dobro i koja je između ostalog stigla do polufinala Kupa. To su stvari koje se moraju respektirati, ali igramo na domaćem terenu, pred svojim navijačima i tu neke dileme ne smije biti. Očekujemo opet pun stadion, sjajnu atmosferu u kojoj se ne može igrati slabo, mišljenja je Seid Behram koji je u četiri utakmice ovog proljeća zabio tri gola.

Zvijezda iz Gradačca je u prvom dijelu prvenstva igrala dobro, ali je prije početka proljetnog, doživjela određene promjene u igračkom kadru, što se opet odrazilo na rezultate. Danas će ugostiti Olimpik koji je jako dugo neporažen, već jedanaest utakmica. Danas je Olimpik oslabljen neigranjem iskusnog Daniela Stojanovića.

" Moramo ponoviti pristup iz drugog poluvremena posljednje utakmice protiv Veleža. Zvijezda je neugodna momčad, igra na svom terenu i ni pod koju cijenu im ne smijemo dozvoliti da se razigraju, mišljenja je Samir Radovac strijelac izjednačujućeg gola protiv Veleža.

Od ostalih susreta svakako pažnju privlače dueli onih momčadi koje se bore za opstanak. U Gračanici Bratstvo dočekuje Vitez, Igman gostuje Novom Travniku, dok će bodove spasa Slaven tražiti u Bihaću. Podsjećamo, ligu sigurno napuštaju četiri najlošija sastava, nije isključeno da tu bude i peti. U toj zoni se pored već otpisanih Bosne iz Visokog i Novog Travnika, nalaze Slaven, Igman i Vitez, s tim da su bodovno izjednačeni Metalleghe i Slaven, imaju po 23 boda. Igman je sakupio 22, Vitez 20.

Kopirati
Drag cursor here to close