Derbi 12. kola

Mreže mirovale u derbiju u Mostaru

HŠK Zrinjski imao bolje šanse, no nije ih iskoristio
Sport / Nogomet | 05. 10. 2019. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranom u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva - nije bilo pobjednika.

Dobra igra viđena je u prvih 45 minuta s obje strane. Nakon tihih desetak minuta Čurjurić je prvi prijetio golu Sarajeva, ali Kovačević lagano brani njegov udarac.

Potom smo ponovo vidjeli 15-ak mirnih minuta nakon kojih Bordo tim propušta prvu veliku šansu na utakmici. Sjajno je šutirao Ahmetović sa 20-ak metara, no njegov udarac zaustavlja vratnica.

Uzvratio je potom Zrinjski. Mandić zagrijava dlanove Kovačevića, ali bez većih problema za vratara gostiju.

Do kraja prvog dijela Milanović pokušava iz daljine za Sarajevo, da bi zatim Kovačević zaustavio udarac Čurjurića i na odmor se otišlo bez golova.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Sarajevo
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Sarajevo
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Sarajevo
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Sarajevo
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Sarajevo

Zrinjski je i nastavak krenuo žestoko. U 50. minuti velika šansa za domaći tim, Tomislav Barbarić je spektakularno šutirao iz slobodnjaka, ali pogađa gredu.

Šest minuta kasnije nova bomba prema golu Kovačevića. Pokušao je Čurjurić, vratar Sarajeva fantastično brani.

Sarajevo je u 63. minuti po prvi put zaprijetilo u nastavku. Šutirao je Rahmanović, ali nije bio precizan.

Tri minute kasnije gosti ostaju s igračem manje. Isključen je Anel Hebibović nakon gestikulacije prema sucu Milošu Gigoviću, prenosi SportSport.ba.

Pokušali su 'Plemići'' doći do tri boda u ostatku utakmice. Ivan Lendrić u 74. minuti propušta veliku šansu nakon ubačaja Ibaneza.

Kružio je Zrinjski oko gola Sarajeva. Međutim, teško su stvarali šanse, pa je obrana bez većih problema čistile sve opasnosti. Ostalo je do kraja 0:0.

Radnik je u 12. kolu Premijer lige dočekao i svladao Slobodu sa 3:2, a Elvir Baljić debitirao je pobjedom od 3:0 protiv Zvijezde 09 na klupi Tuzla City. I novi trener Zeničana Slaviša Božičić imao je uspješan debi. U jako teškoj i zahtjevnoj utakmici Čelik je pobijedio Široki Brijeg 2:0.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close