Sarajevo dolazi u goste

Vukas uoči Sarajeva: Fali nam ratničkog duha

Sport / Nogomet | 04. 10. 2019. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog u subotu u Mostaru ugostit će aktualnog prvaka Sarajevo, a odmah zatim slijede još dva velika okršaja za momčad Harija Vukasa - gradski derbi s Veležom i utakmica sa Željezničarom.

Po Vukasovim riječima, svi u klubu maksimalno su angažirani i motivirani za te tri utakmice koje bi u velikoj mjeri mogle usmjeriti sezonu Zrinjskog.

  

''Nakon pobjede u Kupu imali smo dva dana za pripremu. Igrači su svjesni uloga u ovoj utakmici, svi gore od želje da izađu na teren i da pokazu pred našim navijača da je HŠK Zrinjski mjesto u vrhu'', kazao je trener Zrinjskog na konferenciji za novinare.

U prošlom prvenstvenom kolu Zrinjski je na svom terenu poražen od Širokog (1:3), a nakon toga su Mostarci u Kupu bili bolji od Slobode (2:0). Vukas je kazao kako ni u susretu sa Slobodom nije sve bilo idealno, a ono što je "Plemićima" nedostajalo u te dvije utakmice je, po njegovim riječima, borbenost i agresivnost.

''Nedostaje nam čvrstoće, agresije, ratničkog duha... Dobri smo u pojedinim fazama igre, međutim nemamo kompaktnost kakvu smo imali u europskim utakmicama. Izgubila se ta neka agresivnost, ali se nadam da će to već sutra ponovno biti na visokoj razini'', optimističan je Vukas pred gostovanje aktualnog prvaka.

Što se tiče samog Sarajeva, Vukas je kazao kako se radi o iznimno kvalitetnoj i opasnoj momčadi, dodavši kako ne misli da će ispadanje iz Kupa nakon poraz u Širokom Brijegu previše utjecati na ekipu Husrefa Musemića.

Video: Vukas: Fali nam agresije i ratničkog duha

''To su profesionalci koji igraju već dugo godina i naviknuti su na takve stvari. Nisam mišljenja da oni nemaju fokus na ovu utakmicu. Ovaj derbi je i za njih prevažan i ja sam uvjeren da će oni učiniti sve da što spremnije dočekaju utakmicu u Mostaru'', istaknuo je Vukas.

Zrinjski nema većih problema s izostancima i Vukas protiv Sarajeva neće moći računati jedino na Maria Tičinovića koji vuče ozljedu već duže vrijeme.

Utakmica HŠK Zrinjski – FK Sarajevo igra se u subotu od 15:30 sati, uz prijenos na Moja tv.

Kopirati
Drag cursor here to close