1/8 finala Kupa BiH

Široki Brijeg srušio Sarajevo u burnoj utakmici punoj preokreta

Širokobriježani su izbacili aktualnog osvajača Kupa u burnoj utakmici punoj preokreta i prekida.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokoga Brijega pobijedili su s 3:2 (1:1) Sarajevo u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igranom na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Širokobriježani su uraganski otvorili susret konstantno vršivši pritisak na gostujuća vrata, a do vodstva su došli u 30. minuti. Dino Ćorić je nakon odbijanca zakucao loptu u mrežu za vodstvo i erupciju oduševljenja na Pecari, a prethodno je Bernardo Matić odlično pucao glavom, a gostujući vratar se istaknuo sjajnom obranom. Ipak, ništa nije mogao kod udarca kapetana domaćih.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

''Bordo'' momčad, prošlosezonski osvajač Kupa, je spretnim pogotkom Halida Šabanovića u 37. minuti došla do izjednačenja 1:1 te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku susreta gosti su bolje otvorili te su u 59. minuti preko Anela Hebibovića došli u vodstvo.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

Široki Brijeg je nakon toga zaigrao nešto bolje, a nakon kornera u 75. minuti najbolje se u gužvi snašao branič Dominik Kovačić koji je zakucao loptu u mrežu gostiju.

Samo minutu nakon pogotka susret je prekinut nakon što je sa sjeverne tribine stadiona Pecara bocom pogođen igrač Sarajeva. Elvis Mujić povukao je igrače u svlačionice na 25 minuta, a prijetio je i potpuni prekid utakmice ukoliko bi bilo ponovnog ubacivanja predmeta s tribine.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Prekid utakmice)

I odmah nakon što se utakmica nastavila, Široki Brijeg je došao do preokreta i vodstva od 3:2. Ivan Enin je fantastičnim pogotkom s vrha šesnaesterca skinuo paučinu s Kovačevićeve mreže za erupciju oduševljenja na Pecari.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

Strasti se nisu smirivale u nastavku susreta, a u 87. minuti crveni karton dobio je igrač Širokoga Brijega Petar Franjić koji je udario igrača Sarajeva Dušana Hodžića prilikom čega je kompletna klupa gostujuće momčadi uletjela u teren gdje je nastala velika gužva.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

Do kraja susreta gosti su pokušali doći do izjednačujućeg pogotka koji bi utakmicu odveo u raspucavanje jedanaestercima, no nisu uspjeli te je Široki Brijeg slavio pobjedu u burnoj utakmici.

Rezultati 1/8 finala Kupa BiH:

Široki Brijeg - Sarajevo 3:2
Zrinjski - Sloboda 2:0
Olimpik - TOŠK 3:0 
Ljubić - GOŠK 0:2
Rudar Prijedor - Rudar Kakanj 0:0 (jedanaesterci4:5) 
Zvijezda 09 - Borac 0:6
Tuzla City - Velež 1:0
Željezničar - Mladost 6:1

Kopirati
Drag cursor here to close