Kup BiH

Zrinjski sve riješio u prvom poluvremenu

Plemići su drugi put u tjedan dana bili bolji od Slobode, koja je u Mostar došla bez prvog trenera, ali u relativno najjačem sastavu, no nije imala šanse protiv domaćina
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 16:53

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad mostarskog Zrinjskog uspjela se oporaviti od neugodnog poraza u hercegovačkom derbiju od Širokog Brijega u nedjelju, tako što je u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine bez problema prošla Slobodu i izborila ulazak među osam.

Plemići su drugi put u tjedan dana bili bolji od Slobode, koja je u Mostar došla bez prvog trenera, ali u relativno najjačem sastavu, no nije imala šanse protiv domaćina koji je pitanje prolaska u četvrtfinale riješio već u prvom poluvremenu.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Tuzla 2:0

Kako bi sačuvao snage pred subotnji derbi sa Sarajevom trener Hari Vukas prilično je ispremiješao sastav u odnosu na nedjelju, no izveo je dovoljno jaku momčad da do poluvremena odvede utakmicu u mirnije vode.

U 19. minuti Sloboda se provukla jer je Damir Šovšić promašio jedanaesterac. Kazneni udarac dosudio je Admir Musić jer je nakon udarca Ivana Lendrića igrač gostiju Perica Ivetić zaustavio loptu rukama. Šovšić je prevario vratara, koji se bacio na drugu stranu, ali je pogodio vratnicu.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Tuzla 2:0

Ipak, Zrinjski do gola stiže u 27. minuti. Bila je to uvježbana akcija iz kornera - Frane Čirjak pronašao je na rubu šesnaesterca Darija Rugaševića, ovaj je loptu proslijedio na drugu vratnicu gdje ju je u mrežu ubacio Petar Kunić. Bio je to prvijenac za napadača Zrinjskog koji je stigao prije nešto više od mjesec dana.

U 35. minuti je bilo 2:0, Tomislav Barišić primio je loptu na nekih 20 metara i opalio, lopta je možda zakačila nekog na putu do gola jer je prevarila Irfana Fejzića i odsjela u mreži.

Luis Ibanez dobio je veliki pljesak navijača na stadionu pod Bijelim brijegom prilikom ulaska u igru u dresu Zrinjskog protiv Slobode u 57. minuti utakmice u Kupu BiH.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Tuzla 2:0
Kopirati
Drag cursor here to close