Tko od koga bježi?

Čović ide u Aluminij, radnici ne žele sastanak tamo

Radnici navode kako na sastanak pristaju samo u stranačkoj središnjici ispred koje su pozvali građane na mirno okupljanje u 11:30 sati.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 07. 2019. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici ne odustaju od dogovora i namjere da se s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem sastanu u Domu HDZ-a u Mostaru, poručeno je za Bljesak.info iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija. Jutros je naime odaslano priopćenje da se u zakazano vrijeme sastanka s radnicima, čelnik HDZ-a sastaje s upravom Aluminija i to u krugu poduzeća. 

Naime, jučer je, nakon okupljanja radnika pred središnjicom stranke, dogovoreno da će ih Čović primiti danas u podne, no jutros je iz HDZ-a BiH priopćeno kako će se sve dogoditi u krugu tvornice na što, kako nam je potvrđeno, radnici neće pristati.

''Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović obići će danas mostarski Aluminij, te će se sastati sa menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija. Prilikom sastanka razgovarat će se o trenutnom stanju i problemima te mogućnostima za rješenje kratkoročne i dugoročne situacije u Aluminiju. Sastanak će se održati u 12.00 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija'', stoji u priopćenju stranke.

No, radnici navode kako na sastanak pristaju samo u stranačkoj središnjici ispred koje su pozvali građane na mirno okupljanje u 11:30 sati kako bi im dali podršku.

Naime, mostarski Aluminij ugašen je u srijedu četiri minute nakon ponoći, a radnici su utorak proveli u prosvjedima.

Kopirati
Drag cursor here to close