Normalizacija odnosa

Vučić prihvatio poziv Grabar-Kitarović: Stižem u Zagreb u veljači

''Razgovarat ću sa svim hrvatskim dužnosnicima i razgovarat ću sa predstavnicima srpskog naroda", rekao je Vučić novinarima.
Vijesti / Svijet | 31. 01. 2018. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će boraviti u Hrvatskoj 12. i 13. veljače, na poziv predsjednika te zemlje Kolinde Grabar Kitarović.

"Smatram da je važno da razgovaramo i rješavamo probleme, ne samo u vezi sa različitim viđenjem prošlosti, već i o budućnosti", rekao je Vučić i ocijenio da je ova posjeta značajna i za stabilnost u regiji.

On je nakon razgovora sa predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao novinarima da je europskom dužnosniku prenio da je obaveza Srbije da na Kosovu, ali i u cijeloj regiji, čuva mir.

"Naša obaveza je da na Kosovu i u cijeloj regiji čuvamo mir i stabilnost. Važni su razgovori sa članom Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakirom Izetbegovićem, sutra ću se vidjeti sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao što sam prije nekoliko dana razgovarao i sa Draganom Čovićem", istaknuo je Vučić.

"Smatram da je za našu zemlju važno što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović. Razgovarat ću sa svim hrvatskim dužnosnicima i razgovarat ću sa predstavnicima srpskog naroda", rekao je Vučić novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close