SDA još bez aduta

Zvizdić neće u trku za Predsjedništvo

Istaknuo je kako unutar SDA još nije definirana jasna procedura, a ni konačna lista preko koje će biti biran kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 17. 04. 2018. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić izjavio je kako je sve bliže odustajanju od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, odnosno da razmišlja da se njegove ime uopće ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA.

Istaknuo je kako unutar SDA još nije definirana jasna procedura, a ni konačna lista preko koje će biti biran kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH.

"Sami ste svjesni da se ta lista potencijalnih kandidata mijenja. Procedure koje su najavljene za mene nisu dovoljno efikasne, mislim da one slabe neophodno jedinstvo SDA i slabe ukupan kapacitet kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH", rekao je za TV1 Zvizdić.

Prema njegovim riječima, iz tih razloga je sve manje zainteresiran za tu dužnost i vrlo blizu je odluci da se njegovo ime uopće ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH.

"Ne bih volio sudjelovati u procesu za koji sam uvjeren da će oslabiti SDA i, na neki način, kapacitet kandidata, a koji mora imati nepodijeljenu čvrstu podršku SDA. Ta podrška mora biti toliko snažna da on svojim autoritetom, programom i činjenicom da je prodržavni i proeuropski usmjeren može privući glasove, ne samo SDA nego i svih građana BiH", rekao je Zvizdić za TV1, dodajući da još nije donio konačnu odluku o odustajanju od kandidature.

Glavni tajnik SDA Halid Genjac nedavno je izjavio da su izvršene konsultacije s općinskim i kantonalnim organizacijama SDA i da je usuglašeno da se zakaže Konvencija SDA na kojoj će više od 400 stranačkih dužnosnika imati priliku da izabere kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH.

Srna prenosi kako se Denis Zvizdić, Safet Softić, Halid Genjac i Šefik DŽaferović spominju kao imena koja bi se mogla naći na glasačkom listiću SDA, a na osnovu čega bi ova stranka predložila kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close