Osvrt na tri godine rada Vijeća ministara

Zvizdić: BiH napravila izuzetan napredak na putu europskih integracija

Zvizdić je istaknuo da su mladi budućnost BiH, snaga koja će nas i dalje držati povezanim s regijom i sa svijetom.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2018. u 16:00 Fena
Kopirati

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je u ponedjeljak na pres konferenciji u Sarajevu, povodom tri godine rada aktualnog saziva Vijeća ministara, kazao da je BiH u posljednje tri godine napravila izuzetan napredak na putu europskih integracija.

''Realizirali smo sve naše obaveze s europske agende Bosne i Hercegovine i u ovom trenutku, osim eventualno dopunskih pitanja koja ćemo dobiti, mi nemamo drugih uvjeta. Dakle, nalazimo se pred kandidatskim statusom i to je svakako jedan od najvećih uspjeha'', smatra Zvizdić.

Po njegovim riječima, ako se nastavi ovom dinamikom, može se sasvim optimistično reći da BiH, u skladu s novom strategijom Europske unije, sasvim sigurno može stići dinamiku europskih integracija naše regije, pa i završiti proces svih pregovaračkih poglavlja do 2025. godine, ''što je ključni, bazni cilj koji vodi ka miru, stabilnosti, prosperitetu''.

''Mir i stabilnost na prostoru BiH i čitavog Balkana je ključni cilj, ne samo BiH, nego mora biti ključni cilj svih zemalja zapadnog Balkana. On je preduvjet za ekonomski razvoj, on je preduvjet za socijalnu stabilnost i on je uopće preduvjet za prosperitet naše regije. Mir, stabilnost i ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje atmosfere unutar koje mlade ljude možemo pozvati da ostanu u BiH'', naveo je Zvizdić.

Najveći makroekonomski problem i dalje je, po njegovim riječima, pitanje zapošljavanja, otvaranja novih radnih mjesta i stalno, kontinuirano nastojanje i ''naše i onih koji dođu poslije nas, je da zadrže mlade, posebno obrazovanje ljude u BiH''.

Istaknuo je da su oni budućnost BiH, oni su snaga koja će nas i dalje držati povezanim s regijom i sa svijetom, ''to su ljudi koji će otvarati vrata budućnosti''.

Kopirati