Neposluh

SDA načelnika općine izbacila iz stranke

Odluke organa Stranke su obavezne za članstvo Stranke. Obzirom da su Jusuf Čavkunović i Alija Kadrić djelovali suprotno stavovima organa SDA, sudjelovali u radu Inicijativnog odbora i Osnivačke skupštine druge političke stranke i time nanijeli štetu
Vijesti / Politika | 16. 04. 2018. u 15:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjereništvo Općinskog odbora SDA Kladanj je donijelo odluke o isključenju iz članstva SDA za aktualnog načelnika Opštine Kladanj Jusufa Čavkunovića i smijenjenog predsjednika Kluba vijećnika u Općinskom vijeću Kladanj Aliju Kadrića.

''Odluke organa Stranke su obavezne za članstvo Stranke. Obzirom da su Jusuf Čavkunović i Alija Kadrić djelovali suprotno stavovima organa SDA, sudjelovali u radu Inicijativnog odbora i Osnivačke skupštine druge političke stranke i time nanijeli štetu i narušili ugled SDA, a bili su dužni kao članovi SDA da djeluju skladu s Programom, Statutom i drugim aktima Stranke. Shodno tome tražimo od isključenih da podnesu neopozive ostavke na mjesto načelnika Opštine Kladanj i vijećnika u Općinskom vijeću Kladanj, jer su te mandate od građana općine Kladanj dobili kao kandidati SDA'', navodi se u priopćenju Press službe OO SDA Kladanj.

Kopirati
Drag cursor here to close