Sukob

Zvizdić između redova: Sebijin poziv ključan za respiratore?!

''Dakle, lijepe laži i poltronstvo neće pomoći da se stanje popravi i bez suočavanja s teškom i bolnom istinom o brutalnom porazu neće biti oporavka SDA u KS'', napisao je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 29. 11. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iznenađena sam načinom na koji je Denis Zvizdić formulirao zahtjev za smjenom odbora SDA, osobito što je u tom zahtjevu prisutan neprimjereni ultimativni ton, mada sam ranije primijetila da je spreman napasti dojučerašnje prijatelje ako procijeni da su poljuljani, kao što je napao Novalića'', kazala je za Sebija Izetbegović za portal Faktor komentirajući izjave stranačkog kolege Denisa Zvizdića.

Dodala je kako su rezultati postignuti na ovim izborima ''nešto bolji od rezultata koji su postignuti 2012., kada je Zvizdić bio predsjednik KO Sarajevo, pa nije nudio ostavku, niti mu je neko naređivao da je podnese''.

''Ostavku, naravno neću podnijeti na zahtjev Denisa Zvizdića, jer me ni on, niti bilo koji pojedinac, nije postavio na tu, niti na bilo koju drugu poziciju. Odgovorna sam onima koji su glasali za mene, a takvih je bilo mnogo'', rekla je Izetbegović, prenosi N1.

Potom je odgovorio Zvizdić iznijevši ''devet odgovora''.

Rekao je kako je neistina da je SDA na lokalnim izborima 2020. u Kantonu Sarajevo ostvarila bolji rezultat nego 2012. te da je SDA kada je on bio predsjednik KO SDA, osvojila najviše glasova od svih stranaka, ''nešto više od 51.000, pri čemu je popravljen rezultat za novih 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore, dok je SDA u KS 2020, kada u njenom najužem rukovodstvu sjedi S.I., osvojila oko 45.000 glasova dakle, manje nego 2012., pri čemu je SDA izgubila više od 15.000 glasova u odnosu na prethodne izbore''.

''Svatko razuman vidi drastičnu razliku između kvaliteta rada i uspješnih rezultata 2012. i poraznih rezultata i vrlo lošeg rada 2020.'', napisao je Zvizdić pohvalivši se kako je SDA u Sarajevu, dok je on bio predsjednik Kantonalnog odbora ''konstantno, i kvantitativno i kvalitativno rasla''.

Rekao je da je aktualno vodstvo stranke ''najodgovorniji krivac za gubitak više od 15 000 glasova, skoro 20 vijećnika i 4 načelničke pozicije, i o čijim rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano liječnika sa KCUS-a''.

''Dakle, lijepe laži i poltronstvo neće pomoći da se stanje popravi i bez suočavanja s teškom i bolnom istinom o brutalnom porazu neće biti oporavka SDA u KS. Jer, stvari su potpuno jasne, ili kadrovsko osvježavanje i vraćanje izgubljenog autoriteta SDA u KS i šire, ili status quo i dalje ponižavanje biračkog tijela i kolaps na izborima 2022. Naravno, ja ću i dalje kao potpredsjednik SDA BiH biti glas časnih i vrijednih članova SDA čiji je trud nažalost, na ovim izborima u KS poništen zbog neprimjerene kampanje, pogrešno odabranih tema i nekompetentnosti najužeg rukovodstva KO SDA Sarajevo'', napisao je u svojim odgovorima Zvizdić.

Zanimljivo, Zvizdić se osvrnuo i na premijera Federacije BiH Fadila Novalića te rekao kako je svima ''kristalno jasno da je premijera Novalića i njegovu karijeru jedino i isključivo ugrozila NN ženska osoba koja je telefonski naredila kupovinu respiratora''.

Kopirati
Drag cursor here to close