Skupština HNŽ-a

Znamo što su radili - s pet dana zakašnjenja!

To što se događa u skupštinskim klupama, koje su u posljednje vrijeme pod tuđim krovom jer se zgrada Skupštine obnavlja, i sama Skupština, čini se, smatra nevažnim…
Vijesti / Politika | 04. 05. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet dana nakon što je održana sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije javnost je dočekala objavu službenog priopćenja o tome što se to dogodilo na zasjedanju.

Naime, sjednica je održana u petak u 14 sati a potom je uslijedio produženi vikend zbog Praznika rada koji, ako pada vikendom, mora biti prebačen na prvi radni dan u tjednu.

Tako je javnost na internetskim stranicama Skupštine dobila šturo priopćenje o sjednici na kojoj se raspravljalo o jako bitnim stvarima za HNŽ.

Priopćenje, bez uredničkih intervencija, prenosimo u cijelosti:

''Dana 30.04.2021. godine održana je 12. sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.

Nakon zastupničkih pitanja, razmatrano je Izvješće o radu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/kantona koji je, nakon sadržajne rasprave, većinom glasova usvojem.

Skupština HNŽ/K je usvojila Program rada Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/kantona za 2021. godinu.

Definisani su prioritetni ciljevi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/kantona u Programu rada i to:

  • Odgovorno upravljanje javnim financijama
  • Podizanje razine sigurnosti građana - preventivno djelovanje u suzbijanju sigurnosnih izazova
  • Poboljšanje kvalitete života građana - efikasan sistem zdravstva, efikasna socijalna i boračko-invalidska skrb
  • Gospodarski razvoj, poticanje malih i srednjih preduzeća, obrta, izvoza te razvoja poljoprivrede i turizma
  • Održivo gospodarenje okolišem, prostorom, prirodnim i infrastrukturnim resursima
  • Ubrzana i efikasnija apsorpcija Evropskih fondova
  • Posvećenost aktivnostima vezanim za donošenje Programa integriranja Bosne i Hercegovine u EU
  • Regionalna, međukantonalna i saradnja s jedinicama lokalne samouprave

Usvojena je Odluka o kreditnom zaduženju Hercegovačko-neretvanske županije/kantona. Kreditna sredstva će se iskoristiti za investiciju na objektu Županijskog/Kantonalnog tužilaštva HNŽ/K u sklopu projekta energetske učinkovitosti.

Skupština je usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ/K za 2020. godinu i Izvješće o izvršenju Tekuće rezerve Proračuna HNŽ/K za 2020. godinu.

Svojim odlukama Skupština je osnovala Povjerenstvo za evropske integracije i Povjerenstvo za pitanja boraca s ciljem kvalitetnijeg rada Skupštine po pitanjima iz nadležnosti ovih povjerenstava'', navedeno je u priopćenju.

Nažalost po javnost, po one koji plaćaju zastupnike i one koji osluškuju kakav će im život učiniti njihove odluke, javnog prijenosa sjednica nema kao što nema ni priopćenja odaslanog medijima nego tek zalijepljenog na internetske stranice Skupštine.

To što se događa u skupštinskim klupama, koje su u posljednje vrijeme pod tuđim krovom jer se zgrada Skupštine obnavlja, i sama Skupština, čini se, smatra nevažnim jer joj se ne žuri da izvijesti javnost o bitnim stvarima kao što je rad Vlade, strateški cijevi, kreditno zaduženje i proračun.

Kopirati
Drag cursor here to close