Povratak u zagrljaj, po tko zna koji put

Zašto Izetbegović više nije kreten?

''Ja sam koristio riječ politički (kreten)'', rekao je Radončić medijima nakon sastanka s izaslanstvom SDA.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2019. u 12:42 B.J. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić u siječnju ove godine. Danas više ne misli tako.

''Ja se izvinjavam ljudima koji imaju tu mentalnu stranu, ali njemu se ne izvinjavam. Popiši što je govorio za mene i moju obitelj, a ja o njemu nisam ništa govorio u prvom licu'', rekao je na Face TV-u čelnik Saveza za bolju budućnost naglašavajući kako mu je Izetbegović montirao procese.

No, kad je došlo vrijeme za formiranje vlasti, opaki jezici se peru, a ratne sjekire se zakopavaju. Sve, kako kažu i Bakir Izetbegović i Radončić radi boljeg sutra i Bošnjaka i BiH.

Foto: Fena / Sastanak izaslanstava SDA i SBB-a

''Ja sam koristio riječ politički (kreten)'', rekao je Radončić medijima nakon sastanka s izaslanstvom SDA.

''Već sam pojasnio da imamo dramatičnu situaciju u BiH i ujedinjavanje dva nacionalna bloka... Niti ja niti Izetbegović, niti jedan ozbiljan državnik nema pravo na vlastitu sujetu…'', pojasnio je medijima Radončić i dodao kako se u predizbornim kampanjama, iako je Izetbegovića kretenom nazvao daleko nakon kampanje, dozvoljene ''slobodnije i teže riječi''. Dodao je kako Bošnjacima u BiH treba jedinstven blok, ''a ne da vodimo računa šta je bilo''.

Foto: Fena / Sastanak izaslanstava SDA i SBB-a

Nije prvi put da se Izetbegović i Radončić mire, ali pomirba i ponovne ljubavi uvijek su završavale novim raskidom i optužbama.

Uoči izborne kampanje lani, Izetbegović se upitao što Radončić uopće radi u BiH, a njegova supruga, Sebija Izetbegović, u jednom je intervjuu, govoreći o čelniku SBB-a, rekla: Ružan iznutra, ružan izvana.

Izetbegović je godinama ranije, prije nekih starih ljubavi i nekih starih pucanja ljubakanja, nazivao Radončića agentom KOS-a te da je gradio svoje vile i tornjeve dok su oni u SDA gr5adili državu.

Radončić je govorio kako je Izetbegović kukavica, da želi fildžan državicu, da laže narodu ali i više puta da nikada više neće koalirati sa SDA.

Foto: Fena / Izetbegović i Radončić

Da ''nikada više sa SDA'' Radončić je govorio i 2017. ali i nakon izbora u listopadu 2018. naglasivši kako će pomoći svima koji budu protiv SDA. No, očito je da je Radončić, navodeći više ciljeve, odustao od te pomoći i pokušava pomoći sebi.

Iako na sastanku kojeg su u Sarajevu održale dvije stranke nije pao dogovor o koaliranju, čini se kako su te dvije stranke opet sve bliže novom bloku. Sve do novog, već viđenog pucanja ljubavi i novih teških riječi i kretena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close