NDH

Vulinove lekcije: Hrvatska predsjednica još se ne može otrijezniti

Hrvati do posljednjeg dana bili uz naciste, rekao je srbijanski ministar obrane.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2019. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u nedjelju da se laži hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati dali najveći doprinos pobjedi nad fašizmom, gadi svaki antifašist.

Vulin je rekao kako Grabar Kitarović može lagati čitav svijet, ali da Srbi i Hrvati znaju da su Hrvati uvjereno i do posljednjeg dana bili uz naciste.

''Hrvatskih zločina u Jasenovcu i Jadovnu su se gadili i Nijemci, a Kolindih laži gadi se svaki antifašist'', poručio je Vulin, prenosi Srna.

Ocijenio kako se hrvatska predsjednica još ''ne može  otrijezniti od pijanstva na proslavi zločinačke akcije `Oluja`'' i da se samo tako može objasniti njezina izjava da su Hrvati dali najveći doprinos pobjedi nad fašizmom.

''Reći takvu gadost može samo sljedbenik Pavelića koji uživa da se ruga žrtvama ustaških koljača. Antifašistički ustanak u Hrvatskoj je podignut u mjestu Srb, i može li biti dileme tko ga je podigao'', ističe Vulin.

Naglasio je kako je Nezavisna Država Hrvatska stvorena voljom ogromne većine Hrvata, koja je, kako je govorio Franjo Tuđman, ''izraz povijesne težnje Hrvata za državom'' bila najstrašnija fašistička tvorevina, mjesto s logorom za djecu gdje je zaklano 20.000 malih Srba, Židova i Roma, prenose beogradski mediji.

''Hrvatska se država na svoju sramotu i užas slobodnog svijeta 80 godina kasnije još uvijek ne želi odreći ustaškog režima. Kitarović je polagala vijence na grobove ustaša u Bleiburgu. Jesu li oni bili antifiašistički borci i je li Jasenovac doprinos Hrvata borbi protiv fašizma?'', upitao je Vulin.

Podsjećamo, hrvatska je predsjednica na obilježavanju 80 godina od početka Drugog svjetskog rata izjavila da je hrvatski narod, srazmjerno broju stanovnika, najviše doprinio antifašističkoj borbi u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close