Tko koči?

Vize za kosovske košarkaše: MVP BiH ''pere ruke'' i upire prstom u KS RS

Ministarstvo vanjskih poslova BiH oglasilo se povodom situacije vezane za neizdavanje viza članovima kosovske kadetske košarkaške reprezentacije.
Vijesti / Politika | 10. 08. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom velikog zanimanja medija za novonastalu situaciju vezano za mogućnost sudjelovanja reprezentacije Kosova na kadetskom košarkaškom prvenstvu u Sarajevu, Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVPBiH) obavještava javnost da odluka o izdavanju viza članovima reprezentacije Kosova još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene.

Ministarstvo podsjeća da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije natjecanja, u kojem bi sudjelovala reprezentacija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora Košarkaškog saveza iz Republike Srpske.

Također, Ured ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje sudjelovanju reprezentacija Kosova na ovom natjecanju, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kako se navodi u priopćeno, ne želi nositi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoji usuglašen stav vezano za spomenuto natjecanje.

MVPBiH podsjeća da je reprezentacija Kosova sudjelovala na Balkanskom odbojkaškom prvenstvu održanom ove godine u Bijeljini, te da je tom prilikom Ministarstvo vanjskih poslova BiH u predviđenim rokovima izdalo vize svim sudionicima natjecanja, jer je o načinu sudjelovanja reprezentacije Kosova postojala potpuna suglasnost u rukovodstvu Odbojkaškog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close