#OvoJeBiH

Igor Crnadak ne da vize kosovskim košarkašima, razlog nepoznat

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zaprijetila je kaznom Košarkaškom savezu BiH!
Vijesti / Flash | 08. 08. 2018. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razlog je nevjerojatan - Ministarstvo vanjskih poslova naše države, koje predvodi Igor Crnadak, ne želi izdati vize reprezentaciji Kosova koja je trebala biti jedna od 24 sudionice Europskog prvenstva divizije B za kadete u Sarajevu (EP bi trebalo službeno početi sutra), piše Avaz.

- Kosovo nije dobilo vize, službeni razlog nije nam priopćen. Sve što je zahtijevano prema zakonu, bilo je ispunjeno, ali odgovorni u Ministarstvu vanjskih poslova BiH nisu željeli potpisati odobrenje za vize - kaže Mirsad Đonlagić, član upravnih odbora Košarkaškog saveza BiH i Europske košarkaške federacije (FIBA Europa).

Kako Avaz neslužbeno saznaje, iz Ministarstva su tražene garancije da će natjecanje proteći bez himne i zastave Kosova na utakmicama EP-a, što FIBA nije prihvatila.

- Ne mogu trenutno govoriti o tome, ali je činjenica da formalno ne postoji nijedan razlog koji zakon poznaje, a zbog kojeg Kosovu ne bi bile izdane vize - dodaje Đonlagić, koji je zbog svoje funkcije bio posrednik na relaciji KSBiH - FIBA - MVP.

Ovo je već sada prvorazredan skandal i, prema pismu koje nam je upućeno iz FIBA-e, nas sigurno očekuje kazna, samo je pitanje kakva. Nisam optimista, ovo bi mogao biti strašan udarac za našu košarku koja je ionako opterećena mnogim problemima - rekao je Đonlagić, koji za sada ne zna hoće li se i u kojem formatu održati EP.

Naša reprezentacija je prvenstvo trebala otvoriti sutra, upravo duelom protiv Kosova u dvorani u Hadžićima.

Inače, dobro je poznat odnos političkih predstavnika srpskog naroda u BiH spram priznanja Kosova, a time i institucija i sportskih selekcija koje potječu iz te države.

Tako se, nakon što je Europska rukometna federacija, istina iz drugih razloga, zaprijetila suspenzijom Rukometnom savezu BiH, na udaru međunarodne asocijacije našla i krovna kuća bh. košarke!

 

Kopirati
Drag cursor here to close