Žestoko

VIDEO | Verbalni sukobi boraca i članova povjerenstva u Mostaru

Povjerenstvo bi konačno trebalo usuglasiti tekst Zakona o pravima demobiliziranih boraca.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2018. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u dva doma Parlamenta Federacije BiH počeo je danas u Mostaru prepirkama okupljenih branitelja i članova povjerenstva.

Pred zgradom Vlade Federacije okupili su se branitelji koji su došli čekati rezultate sastanka a obratio im se i Salmir Kaplan, član Povjerenstva te Jasenko Tufekčić kao predsjedatelj Povjerenstva.


Pored njega, u Povjerenstvu su ispred Zastupničkog doma Dario Knezović (HDZ BiH), Nasir Beganović (SBB), Davor Vuletić (DF), Mira Ljubijankić (SDP BiH) dok su iz Doma naroda u Povjerenstvu Jasenko Tufekčić (SDA), Tomislav Martinović (HDZ BiH), Almedin Aliefendić (SDA), Josip Mioč (HDZ BiH) te Predrag Kojović (NS).

Darinko Boto, predsjednik Udruge Zaboravljeni branitelji iz Ljubuškog rekao je kako se svjesno radi na tome da ne bude kvoruma i da ne dođe do usuglašavanja zakona.   

''Ovo je presedan. Ovo je dno dna, ovako u zadnji minut sazvati sjednicu. Neki članovi neće doći. Svjesno se išlo na to da ne bude kvoruma. Tufekčić igra po nalogu svoje stranke da se ne usvoje zahtjevi. Bezočno laže da nisu stavovi usuglašeni. Ja ne znam šta očekuju ti ljudi. Od naroda, od države su napravili kantu za smeće. Ništa se ne poštuje. Njihova dana riječ ne vrijedi ništa. Ovo je sramota'', izjavio je Boto.

U Mostar su stigli i branitelji iz drugih dijelova BiH.

Povjerenstvo bi konačno trebalo usuglasiti tekst Zakona o pravima demobiliziranih boraca.

Kopirati
Drag cursor here to close