Jasenko Tufekčić

Komisija još nije usuglasila i utvrdila konačni tekst braniteljskog zakona

Tekst koji je objavljen u pojedinima medijima ne predstavlja čak ni radnu verziju.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2018. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasenko Tufekčić je u funkciji potpredsjednika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, predsjednika Zakonodavno-pravne komisije Doma naroda i predsjednika Zajedničke komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u oba doma Parlamenta Federacije BiH priopćio kako odgovorno tvrdi da Komisija za usaglašavanje još uvijek nije usuglasila i utvrdila konačni tekst Zakona o pravima demobilisanim branitelja i članova njihovih obitelji.

''Nakon sjednice Komisije za usuglašavanje, koja je održana 30. srpnja 2018. godine, u nekim medijima su se pojavili natpisi i tvrdnje da je Komisija usuglasila konačni tekst ovog Zakona. Ovim putem želim demantirati te tvrdnje i natpise kao notorne neistine'', ističe Tufekčić u saopćenju za javnost.

Napominje kako tekst koji je objavljen u pojedinima medijima ne predstavlja čak ni radnu verziju koju je Komisija razmatrala na sjednici 30. srpnja, već se radi o krivotvorini te radne verzije, u koju su dopisani dijelovi teksta o kojima Komisija na sjednici uopće nije raspravljala.

''U sljedećim danima ću sazvati sjednicu Komisije za usuglašavanje kako bi se nastavio proces usuglašavanje konačnog teksta Zakona'', najavljuje Tufekčić.

Upozorava da se, po sličnoj matrici, u pojedinim medijima ovih dana također pojavila radna verzija dokumenta koji je Zakonodavno-pravna komisija Doma naroda Parlamenta Federacije BiH razmatrala na sjednici održanoj 30. srpnja 2018. godine, a koji se tiče pitanja povlačenja vitalnog nacionalnog interesa od strane predsjedavajuće Dom naroda Lidije Bradare i potpredsjednika Doma naroda Drage Puzigaće.

''Javnost želim da obavijestim da Zakonodavno-pravna komisija još uvijek nije usvojila taj dokument i da se radi o radnoj verziji koja je dostavljena samo članovima Komisije, koji će iznijeti svoje primjedbe i sugestije, a nakon toga na sjednici Zakonodavno pravne komisije raspraviti i usvojiti konačno mišljenje po ovom pitanju. Tražit ću da se utvrdi odgovornost lica koja su medijima plasirala netočne informacije vezano za oba navedena slučaja'', poručuje Tufekčić.

Kopirati
Drag cursor here to close