Izaberi jedan broj....

Tko će nositi liste u Mostaru?

Avaz piše kako se špekulira da bi gradsku listu mogao nositi dr. Mario Kordić, direktor Doma zdravlja Mostar. No, u kuloarima se iznosi da bi ozbiljan kandidat mogao biti i Sladan Bevanda, aktualni ministar MUP-a HNŽ-a.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od srijede, 9. rujna, počinje teći rok za podnošenja kandidatskih lista Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za izbore u Mostaru, koji će, nakon 12 godina, biti održani 20. prosinca.

Dnevni avaz piše da, iako skoro svi politički subjekti kriju imena kandidata na listama od javnosti, pravdajući se time kako je o tome prerano govoriti, činjenica da je rok za podnošenje lista relativno kratak, ukazuje na to da je do sada po tom pitanju urađeno prilično posla.

Pročitajte još

Do sada se špekuliralo da će „Koalicija za Mostar 2020", koju čini pet stranaka, SDA, SBB, DF, BPS i S BiH, za nositelja gradske liste isturiti Šemsudina Hasića, aktualnog predsjednika Fudbalskog kluba Velež, koji uživa veliki respekt i to kao nestranački kandidat.

Međutim, Avaz navodi da se Hasić na tom pozivu zahvalio, a, navodno, njegovo mjesto bi trebao zauzeti dr. Zlatko Guzin, aktualni direktor Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić u Mostaru.

Prema informacijama Avaza, dr. Guzin je prihvatio poziv, a medu imenima koja se spominju na ovoj listi su Nataša Jekić, mostarska umjetnica, Anel Kljako, predsjednik KO SBB HNK, kao i Sergio Šotrić, mostarski biznismen koji dugi niz godina živi u Kölnu.

U SDP-u je, navodi Avaz, još nepoznanica hoće li na prvo mjesto gradske liste doći Arman Zalihić, predsjednik Gradskog odbora, ili pak, Aner Žuljević, zastupnik u Parlamentu FBiH. Tu je i Irma Baralija iz Naše stranke, koja je sa SDP-om u koaliciji, ali će ona, prema Avazovim informacijama, nositi listu za Stari Grad.

U HDZ-u BiH ne žele govoriti o imenima kandidata, a Avaz piše kako se špekulira da bi gradsku listu mogao nositi dr. Mario Kordić, direktor Doma zdravlja Mostar. No, u kuloarima se iznosi da bi ozbiljan kandidat mogao biti i Slađan Bevanda, aktualni ministar MUP-a HNŽ-a.

No, prema neslužbenim saznanjima, ni Kordić ne želi biti nositelj pa se u HDZ-u traže nova rješenja za one koji bi trebali zatražiti povjerenje građana.

Kopirati
Drag cursor here to close