'Koalicija za Mostar'

Raspušten Gradski odbor DF-a u Mostaru, razlog koaliranje sa SDA

Raspuštanje se dogodilo nakon što su nastale podjele u DF-u oko toga jesu li trebali biti u "Koaliciji za Mostar".
Vijesti / Politika | 30. 08. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Demokratske fronte (DF) u subotu je raspustilo Gradski odbor stranke u Mostaru. To se dogodilo nakon što su nastale podjele u DF-u oko toga jesu li trebali biti u "Koaliciji za Mostar".

Predsjednik Županijskog odbora DF-a u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Ahmed Džubur za Klix.ba je potvrdio da je Gradski odbor raspušten i da je imenovan povjerenik.

Predsjednik Gradskog odbora bio je Mahmut Trčalo koji se protivio da DF bude dio "Koalicije za Mostar" u kojoj su i Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Bosanska patriotska stranka (BPS).

Odbor je raspušten zbog kako je navedeno protustatutarnog djelovanja Trčala. Sporazum u ime DF-a je potpisao upravo Džubur.

Podsjećamo, pojedini članovi tvrde da je Džubur to učinio iako je Gradski odbor odlučio da DF ne bude u ovoj koaliciji.

Ranije je Džubur u izjavi za Klix.ba poručio da to nije točno i da se koaliranju protivio samo Trčalo za kojeg je rekao da je i on podržavao koaliciju, ali da se kasnije predomislio. Izjavio je da je sve uradio u konsultacijama sa stranačkim rukovodstvom tj. središnjicom DF-a u Sarajevu.

 
Kopirati
Drag cursor here to close