Dodik

Što Džaferović čeka?

''Moram se naviknuti na tu praksu stalnih iščekivanja, čekanja, nemogućnosti da ide sve brzo'', rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.
Vijesti / Politika | 19. 12. 2018. u 08:23

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u utorak navečer kako ne zna zašto su Bošnjaci odlučili da se sačeka s imenovanjem kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara, navodeći da je bez konsenzusa ovo pitanje teško riješiti i da se zbog toga mora sačekati.

''Nitko ne spori da to bude Srbin i da to bude Zoran Tegeltija, ali bošnjački član Predsjedništva smatra da treba još sačekati, ne znam ni ja šta. Moram se naviknuti na tu praksu stalnih iščekivanja, čekanja, nemogućnosti da ide sve brzo'', rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

Podsjetio je kako je kao predsjedatelj Predsjedništva BiH pokrenuo konsultacije smatrajući da postoje svi uvjeti da kandidat bude imenovan, prnio je RTRS.

''Predsjedništvo je obvezno da 15 dana nakon konstituiranja Zastupničkog doma, odnosno Kolegija, imenuje kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara. Sad smo u situaciji da to vrijeme ističe'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close