Smještaj migranata

Dodik: BiH treba odbiti svaku financijsku pomoć za migrante

U BiH trenutno ima od 3.500 do 4.000 migranata, koji su smješteni na različitim lokacijama.
Vijesti / Flash | 16. 12. 2018. u 18:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da će se zalagati da BiH odbije svaku financijsku pomoć Europske unije (EU), zbog koje bi bila obavezna primiti migrante.

Kaže da, po nekim informacijama, u BiH trenutno ima od 3.500 do 4.000 migranata, koji su smješteni na različitim lokacijama.

''Mi trenutno ne znamo gdje su oni, a vidimo da politika Europe da pokušavaju da smjeste migrante u dodirne zemlje...Austrijski kancelar Sebastijan Kurz je prije nekoliko mjeseci izašao je s jasnom ponudom da će se zemljama, u dodiru s EU, koje prihvate da formiraju kampove za migrante, dati financijsku pomoć. Zalagat ću se da se ta pomoć odbije sa stanovišta obaveze da primimo migrante, koji su ozbiljan sigurnosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem i BiH nema mehanizme da odgovori na to pitanje - ustvrdio je on.

Ponovivši tvrdnju da je BiH “potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i nema mehanizam za borbu protiv tog problema”, istaknuo je u izjavi novinarima u Banja Luci da će inicirati da Predsjedništvo BiH da neke odgovore po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close