Bu!

SDP BiH: Izjavama o SDP-u Čović želi uplašiti bh. Hrvate

U priopćenju se dalje navodi kako SDP BiH od početka okuplja pripadnike svih etnija, a svoju politiku ne temelji na nacionalističkim doktrinama.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2018. u 12:51

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zoran Mikulić smatra kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavama "o ljevici kao bošnjačkoj strukturi" želi uplašiti Hrvate i distancirati ih od lijevih i probosanskohercegovačkih snaga.

"Tvrdnje Dragana Čovića o ljevici kao bošnjačkoj strukturi, shodno tome, o SDP-u kao isključivo bošnjačkoj stranci, jednako su netočne poput tvrdnji da Hrvata nema u javnom i upravnom životu u Tuzli, što su Jasmin Imamović i GO SDP Tuzla nedavno decidno opovrgnuli", izjavio je Mikulić, priopćeno je iz SDP-a BiH.

U priopćenju se dalje navodi kako SDP BiH od početka okuplja pripadnike svih etnija, a svoju politiku ne temelji na nacionalističkim doktrinama.

"Danas, dok HDZ svjesno i namjerno zaboravlja Hrvate sjevernije od Ivan sedla, SDP se širi i okuplja Hrvate, zajedno sa svim ostalim građanima RS-a, u proeuropski blok, a u Hercegovini okuplja probosanskohercegovačke snage i godinama od Mostara želi napraviti normalan grad. Tvrdnje Dragana Čovića najbolji su pokazatelj da smo na pravom putu, koji mora biti dugotrajan, ali je put oporavka države BiH i vraćanja stabilnosti u društvo, nasuprot kaosu kojim se HDZ javno hvali i prijeti svima koji državu vide drugačije od interesnih grupacija okupljenih oko Dragana Čovića", poručio je Mikulić.

Kopirati
Drag cursor here to close