Izbori u Mostaru

Zagorčić: SDP će pokušati pregovorima oko Mostara dati novu dimenziju

''Mostar je prevažno pitanje i ne vidim ni jedan opravdan razlog zašto ne bi došlo do dogovora i zašto se ne bi organizirali izbori u Mostaru koje čekamo deset godina'', poručio je Zagorčić.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2018. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Edin Zagorčić kazao je danas u Mostaru kako će SDP, kao domaćin sljedećeg sastanka parlamentarnih stranaka oko pitanja Mostara, pokušati pregovorima dati novu dimenziju te dovesti pregovarače do toga da pokažu neku vrstu kompromisa.

Dodao je kako je zabrinut za nizak stupanj kompromisa kada su u pitanju ključne stvari vezane za Mostar, kazavši da se na posljednjem sastanku otvorio dijalog o dvije stvari za koje nije postojala spremnost na popuštanje.

Jedno od tih pitanje je, kaže Zagorčić, pitanje gradonačelnika, navodeći kako je većina stranaka za to da se uvede i pozicija dogradonačelnika koji bi dao novu dimenziju u rukovođenju gradom, dok je drugo pitanje spremnost na pristanak na određenu organizaciju izbornih jedinica.

''Mostar je prevažno pitanje i ne vidim ni jedan opravdan razlog zašto ne bi došlo do dogovora i zašto se ne bi organizirali izbori u Mostaru koje čekamo deset godina'',  poručio je Zagorčić.


Kopirati
Drag cursor here to close