Kutije

SDP optužuje: HDZ i SNSD spremaju krađu izbora

''SDP BiH pozdravlja zajednički sastanak velikog broja političkih stranaka odlučnih da zajednički spriječe izbornu krađu.''
Vijesti / Politika | 22. 03. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon što su u Zastupničkom domu Parlamenta BiH jedini glasovali protiv zakona kojim se uvodi video nadzor i skeneri na glasačkim mjestima, kao i strožija kontrola birača, te nakon što su blokirali rad Doma naroda samo da ovaj zakon ne bude usvojen, glasine o tome da se priprema krađa izbora od strane SNSD i HDZ dobiva svoje potvrde'', priopćio je SDP navodeći kako ''panika koja je zavladala u ove dvije stranke uslijed mogućnosti da ovaj zakon bude usvojen poprima nevjerojatne razmjere''.

SDP tvrdi kako stvari idu do te mjere da su u projekt zadržavanja trenutnih pravila po kojima se održavaju izbori uključili i predstavnike agencija i institucija koji, djelovanjem u skladu s instrukcijama ovih stranka, vraćaju dug prema onima koji su ih izabrali, ali istovremeno riskiraju smjene i krivične prijave za zloupotrebu položaja.

''SDP BiH pozdravlja zajednički sastanak velikog broja političkih stranaka odlučnih da zajednički spriječe izbornu krađu. Raduje nas što su na ovoj temi zajednički jezik pronašle stranke i dijela vlasti i opozicije, ljevica i desnica, parlamentarne i neparlamentarne, velike i male... Pokazatelj je to da većina u bh. društvu želi obračun s kriminalom'', naveo je SDP i o objavio kako obećava ''žestoku borbu protiv izbornih krađa.

''Pozivamo međunarodnu zajednicu da se, u svom kapacitetu i u skladu s mandatom koji ima, uključi u ovu problematiku i pomogne u namjeri da imamo poštene izbore čiji rezultat će odlučivati birači, a ne brojači glasova'', navodi SDP i dodaje ako će posebno promatrati rad članova Središnjeg izbornog povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close