Liste

SBB: 1.236 kandidata za izbore

Federalna zastupnica i glavna tajnica SBBBiH potvrdila je da je kandidatkinja za načelnicu sarajevske Općine Novi Grad.
Vijesti / Politika | 17. 08. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) predao je danas Središnjem izbornom povjerenstvu BiH kandidacijske liste za Lokalne izbore, koji će biti održani u studenom ove godine.

Glavna tajnica SBB BiH Sanela Prašović Gadžo izjavila je  medijima da Savez za bolju budućnost BiH na izbore izlazi s 1.236 kandidata za općinska vijeća na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Od toga je 55 općinskih vijeća s područja Federacije BiH, 16 u Republici Srpskoj i jedno u Brčko distriktu BiH, prenijela je Onasa.

Dodala je da je 1.161 kandidat za općinska vijeća na prostoru FBiH, 41 na području RS.

''Imamo tri koalicije u Republici Srpskoj - za Banju Luku, Srebrenicu i Doboj'', kazala je.

Upitana za očekivanja kazala je da ''po svim anketama SBB odlično stoji''.

''Građani vjeruju u ono što mi radimo, odluke koje smo donosili. Nadamo se da će Savez za bolju budućnost zabilježiti bolji rezultat nego je to bilo na lokalnim izborima 2016. Godine'', naglasila je.

Federalna zastupnica i glavna tajnica SBBBiH potvrdila je  da je kandidatkinja za načelnicu sarajevske Općine Novi Grad.

Pozvala je bh. stanovništvo da na lokalnim izborima ''ženama na listama daju prednost jer je to važno'' te da i ''treba ohrabriti žene da se generalno inače što više uključuju u izborni proces, da se kandidiraju''.

Kopirati
Drag cursor here to close