Kandidati

Radončić predložio Darka Ćuluma za direktora SIPA-e

''Nakon obavljenih konsultacija s parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA-e", izjavio je Radončić.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2020. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Ćulum predložen je za novog direktora SIPA-e umjesto Perice Stanića, potvrdio je za Klix ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

"U ponedjeljak sam stavio van snage prijedlog bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Perica Stanić. Nakon obavljenih konsultacija s parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA-e", izjavio je Radončić.

Pročitajte još

Klix navodi kako bi se potvrda Darka Ćuluma za direktora SIPA-e mogla naći već na sljedećoj sjednici Vijeća ministara BiH, a prije toga će biti obavljene konsultacije na Kolegiju sa predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom.

Ipak to će biti poznato tek sljedećeg tjedna nakon radnog sastanka i priprema za sjednicu koja je zakazana za 23. siječnja.

"Tada ćemo znati dnevni red odnosno da li će potvrda Ćuluma biti na toj ili nekoj od sljedećih sjednica", dodao je Radončić.

Kako se navodi u njegovoj službenoj biografiji, Darko Ćulum je od 1988. godine u policijskim strukturama, a radio je na poslovima policajca i inspektora po svim linijama rada.

Rođen je 11. siječnja 1969. godine u Ljubačevu, općina Banja Luka. Završio je Srednju policijsku školu 1988. godine u Sarajevu, VŠS Filozofski fakultet 1998. godine u Banja Luci i Fakultet bezbjednosti 2009. godine u Banja Luci. U svom dosadašnjem radnom iskustvu obavljao je poslove i zadatke: policajca i inspektora po svim linijama rada; od travnja 1999. godine je čelnik Grupe za suzbijanje teških krađa.

Od listopada 2003. godine načelnik je Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta; od ožujka 2006. godine načelnik Sektora kriminalističke policije CJS Banja Luka; od siječnja 2010. godine načelnik CJS Banja Luka; od veljače 2012. godine načelnik Uprave policije, a od veljače 2015. godine obavljao je poslove zamjenika direktora policije. Na dužnost direktora policije imenovan je 1. rujna 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close