Pitalice

Radončić traži samokontrolu, a što nam nudi novi ministar prometa?

Na pitanje članova Povjerenstva o kontroli BiH neba, Mitrović je rekao da ne može puno govoriti dok ne preuzme ministarsku poziciju.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za ministra komunikacija i prometa u Vijeću ministara Vojin Mitrović rekao je danas u Sarajevu da slijede veliki projekti, poput izgradnje Koridora Vc i auto-puta od Sarajeva do Beograda.

"Ti projekti su bitni zbog poboljšanja poslovnog ambijenta", rekao je Mitrović, prenijela je Srna.

Na pitanje članova Povjerenstva o kontroli BiH neba, Mitrović je rekao da ne može puno govoriti dok ne preuzme ministarsku poziciju.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa završetkom puta Šćepan Polje-Foča, Mitrović je rekao kako su nadležnosti ministarstva o tom pitanju ograničene, ali da će učiniti sve da taj putni pravac bude završen.

"Ovo je pitanje koje je bilo prisutno na Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ono što vam mogu obećati jeste da ću sve uraditi da pomognem u domenu nadležnosti mog ministarstva da se taj putni pravac riješi. To je mali dio puta koji treba urediti, a dosta bi značio za povezivanje Crne Gore i BiH", kaže Mitrović.

On je naveo da je veliki problem u BiH željeznička infrastruktura i da će Ministarstvo na tome intenzivno raditi.

Kandidat za ministra sigurnosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić odgovarao je na pitanja članova Povjerenstva o migrantskoj krizi, radikalnim grupama u BiH, tržištu narkotika i radu sigurnosnih agencija.

Radončić je istakao da je potrebno da BiH pojača suradnju sa zemljama EU, SAD, Velikom Britanijom i zemljama regije, te podsjetio da je u vrijeme kada je bio ministar za dvije godine potpisao 21 ugovor o readmisiji.

"Tražit ću depolitizaciju Ministarstva sigurnosti, ali i samokontrolu. Ministar sigurnosti ne smije komentirati izjave šefova susjednih zemalja, vjerskih lidera ili sastanke parlamentarnih stranaka", rekao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close