Reakcija

Radončić poručio Hrvatskoj da ohane

Vijesti / Politika | 03. 01. 2020. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bilo bi dobro, naročito za onoga tko na kraju pobijedi u utrci za predsjednika Republike Hrvatske, da ohane od ove vrste populizma i nepotrebnog vrijeđanja pripadnika vjere koja, između ostalog, egzistira i u Hrvatskoj i njezinu multietničku sliku čini ljepšom i boljom. Razlog više da treba iskreno međudržavno i sigurnosno surađivati, a ne podvaljivati!'', Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i lider SBB-a komentirajući navode o prijetnjama terorizmom iz BiH izgovorenima u televizijskom sučeljavanju hrvatskih predsjedničkih kandidata..

Rekao je kako je ''državnički i moralno nedopustivo to da kandidati za predsjednika Republike Hrvatske uporno i tendenciozno u Bosni i Hercegovini vide dodatnu opasnost od terorizma, jer u njoj žive muslimani''.

''Dovoditi Bošnjake u takav kontekst, i to nakon genocida koji je počinjen, zaista nije dobrosusjedski čin. BiH je veoma odgovorna članica antiterorističke alijanse i naša obavještajna služba (OSA) i policijske agencije na svim razinama uradile su i stalno rade veliki posao. Plašiti svoje birače potencijalnim terorizmom iz BiH i glumiti čuvara EU od nas, mnogo više govori o političkim tendencijama u Hrvatskoj, nego o ovdašnjim muslimanima, odnosno Bošnjacima'', kazao je Radončić.

Dodao je kako je ''terorizam planetarno zlo i vezati ga za jednu vjeru, naciju ili državu politički je veoma ružno i nedopustivo''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close