Šarović mijenja Zvizdića

Pripremljena zavjera SDS-a i SDA

Kovačević je kazao da SDS i SDA zajedno pozivaju na konstituiranje svih komisija u Parlamentarnoj skupštine BiH i da "jedino te dvije stranke za blokadu, odnosno nerad institucija optužuju SNSD".
Vijesti / Politika | 06. 06. 2019. u 19:39 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Šarović mijenja Zvizdića

Srpska demokratska stranka SDS i Stranka demokratske akcije SDA pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS-a, izjavio je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je kazao da SDS i SDA zajedno pozivaju na konstituiranje svih komisija u Parlamentarnoj skupštine BiH i da "jedino te dvije stranke za blokadu, odnosno nerad institucija optužuju SNSD".

"To čine iz razloga što su pripremile zavjeru, odnosno prijevaru koja se ogleda u tome da će Denis Zvizdić uskoro, kada preuzme predsjedanje Zastupničkim domom Parlamentarne skupštine BiH, proglasiti da je u nemogućnosti voditi Vijeće ministara. Potom će, u skladu s članom 32 Zakona o Vijeću ministara, predsjedanje preuzeti Mirko Šarović. Taj scenarijo ne smije se dogoditi i to je potpuna prevara birača i građana u Srpskoj koji su na izborima rekli tko treba činiti vlast", naglasio je Kovačević.

On je upozorio da u tome što Bosna i Hercegovina "ne funkcionira jedino Mladen Bosić, SDS i ljudi iz SDA vide priliku za promjenu Daytonskog sporazuma, za razliku od svih drugih političara iz RS-a koji u tome vide šansu za Republiku Srpsku".

"Bosić, SDS i SDA to vide na način da će tom novom i strašnom pričom biti oštećena samo Republika Srpska koja u ovakvoj BiH jedina pokazuje sposobnost da funkcionira i da nesmetano rade sve njene institucije", kaže Kovačević.

On je rekao da "Bosić govori o navodnom novom Daytonu poslije sesija koje je imao u Berlinu".

"Na tim sesijama je na najpogrdniji mogući način govorio o Republici Srpskoj kao o najstrašnijem mjestu u svijetu, iako svi znamo da to nije istina. Podsjećam Bosića i njih u SDS-u da je razlika između SNSD-a i SDS-a što je SNSD 1998. imao dva zastupnika, a oni dva zastupnika imaju danas", istaknuo je Kovačević.

Bosić je izjavio da u njemačkom Bundestagu zagovaraju novi Dayton, a da predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ne vidi tu opasnost.

Kopirati
Drag cursor here to close