Imena

Odabrani izaslanici za Dom naroda iz HNŽ-a

Večernjak dodaje kako imena koja HDZ BiH šalje u Dom naroda FBiH iz HNŽ-a ''ne predstavljaju nikakvo iznenađenje…''
Vijesti / Politika | 22. 01. 2019. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Martinović, Damir Džeba i Iva Raguž bit će kandidirani za Dom naroda Federacije BiH iz Hercegovačko-neretvanske županije odlučeno je na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a održanoj u ponedjeljak.

Kako je objavio Večernji list BiH, na ovaj način stekli su se uvjeti da županijska Skupština donese odluku o izboru izaslanika u Doma naroda FBiH jer su ranije predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda već završili ovaj posao.

''Zanimljivo je'', navodi Večernjak, ''kako je situacija i dalje neizvjesna kada je u pitanju izbor izaslanika u Dom naroda FBiH iz reda srpskog naroda jer je svoju listu predala Zora Dujmović iz HDZ-a BiH, ali i Vesna Saradžić iz SDP-a''.

Stoga će Središnje izborno povjerenstvo BiH morati provesti dodatne procedure kako bi se u konačnici jedna od njih izabrala u najviše zakonodavno tijelo u Federaciji.

Večernjak dodaje kako imena koja HDZ BiH šalje u Dom naroda FBiH iz HNŽ-a ''ne predstavljaju nikakvo iznenađenje, osobito kada je u pitanju Tomislav Martinović, koji pripada redu najiskusnijih hrvatskih zastupnika u BiH i jedan je od onih koji poznaju procedure u zakonodavnim tijelima do u detalje''.

Kopirati
Drag cursor here to close