A gdje je pečat?

SIPBiH uputio urgenciju županijskim skupštinama zbog listi za Dom naroda PFBiH

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi SIPBiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu s članom 2.9. stav (1) točka 6. Izbornog zakona
Vijesti / Politika | 16. 01. 2019. u 15:32 Fena
Kopirati

Središnje izborno povjerenstvo BiH uputila je danas pisanu urgenciju na adrese četiri županijske skupštine koje još nisu dostavile na ovjeru kandidatske liste za izbor delegata u Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pismo je dostavljeno skupštinama Posavskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i HBŽ.

Navedene županijske skupštine nisu postupile u skladu s članom 10.15 Izbornog zakona BiH i rokom propisanim članom 4. Uputstva o izmjeni uputstva o provedbi posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi SIPBiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu s članom 2.9. stav (1) točka 6. Izbornog zakona BiH.

Preostalih šest skupština je dostavilo kandidatske liste od kojih su skupštine Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije provele i proceduru glasanja te rezultate dostavile Središnjem izbornom povjerenstvu, priopćeno je iz SIP-a.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati