A gdje je pečat?

SIPBiH uputio urgenciju županijskim skupštinama zbog listi za Dom naroda PFBiH

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi SIPBiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu s članom 2.9. stav (1) točka 6. Izbornog zakona
Vijesti / Politika | 16. 01. 2019. u 15:32 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH uputila je danas pisanu urgenciju na adrese četiri županijske skupštine koje još nisu dostavile na ovjeru kandidatske liste za izbor delegata u Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Pismo je dostavljeno skupštinama Posavskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i HBŽ.

Navedene županijske skupštine nisu postupile u skladu s članom 10.15 Izbornog zakona BiH i rokom propisanim članom 4. Uputstva o izmjeni uputstva o provedbi posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

U pismu je navedeno da je potrebno da što hitnije pristupe obaveznim aktivnostima a kako bi SIPBiH mogla postupiti u skladu sa svojim zakonskim obavezama i izvršiti ovjeru kandidatskih listi, u skladu s članom 2.9. stav (1) točka 6. Izbornog zakona BiH.

Preostalih šest skupština je dostavilo kandidatske liste od kojih su skupštine Tuzlanske i Zapadnohercegovačke županije provele i proceduru glasanja te rezultate dostavile Središnjem izbornom povjerenstvu, priopćeno je iz SIP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close