Rotacija

Nikšić o izboru gradonačelnika u Mostaru: U našem prijedlogu nema ništa protuustavno i protuzakonito

"Nitko ne može osporiti izabranom gradonačelniku da podnese ostavku. Dakle, ne mijenjamo Statut i ne ugrađujemo u Statut bilo što što nije u skladu s izbornim zakonom", kazao je Nikšić.
Vijesti / Politika | 14. 02. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikšić, lider SDP-a BiH izjavio je danas u Mostaru da izbor gradonačelnika Mostara na sutrašnjem nastavku konstituirajuće sjednice neće zavisiti samo od toga kako će se ponašati vijećnici njegove stranke, odnosno, Bh. bloka i njihovih partnera iz PMP-a.

"HDZ i SDA imaju dvotrećinsku većinu , ne treba zanemariti ni HRS koji, također, ima dobar izborni rezultat, tu je i SNSD i mi smo svima ponudili ovu priču u vezi rotirajućeg gradonačelnika. Smatram da tu nema ništa protuustavno i protuzakonito. Nitko ne može osporiti izabranom gradonačelniku da podnese ostavku. Dakle, ne mijenjamo Statut i ne ugrađujemo u Statut bilo što što nije u skladu s izbornim zakonom", kazao je Nikšić za Dnevni avaz.

Nikšić je naglasio da će zavisno od toga kako će se koji od političkih blokova odrediti spram sporazuma kojeg nude zavisiti i njihov odnos prema njima kada se bude glasalo za gradonačelnika.

"Nama je jasno da HDZ i SDA imaju dvotrećinsku većinu, kao što je jasno da su imali neki sporazum prije izbora. I, nitko ih ne može na bilo koji način spriječiti da to i realiziraju, ukoliko , naravno, između njih postoji volja i ako se dogovore. Ovo je samo prijedlog rješenja, gdje mi pokušavamo stvoriti pretpostavke da, zaista, svi zajedno radimo na rješavanju problema u Mostaru , na integracionim procesima, na europskom Mostaru. I, ako ne prihvate, mi ćemo se ponašati onako kako smo rekli, a vidjet ćemo tko je spreman za to. Za sada je jedino SDA rekla da je spremna na to", rekao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close